Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι δεν θέλει να σταματήσει την χρήση των χημικών όπλων στην Συρία

© AP Φωτογραφία / Alex Brandon Η βόρεια πτέρυγα του Λευκού Οίκου. Φωτογραφία αρχείου
WASHINGTON, 24 Οκτωβρίου – RIA Novosti. Το μπλοκάρισμα  της Ρωσίας στο  ψήφισμα του ΟΗΕ για την επέκταση της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών  και του ΟΑΧΟ για να διερευνήσουν  τις χημικές

επιθέσεις στη Συρία, δείχνει ότι οι Ρωσικές αρχές δεν ενδιαφέρονται για τον τερματισμό των χημικών όπλων στην Συρία, αλλά η διατήρηση της  συμμαχίας της, δήλωσε  η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sarah Sanders.
Η Ρωσία ανέστειλε την Τρίτη ένα σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την παράταση της εντολής της αποστολής του ΟΗΕ και του ΟΑΧΟ  για τη διερεύνηση χημικών επιθέσεων στη Συρία. Κατά την ψηφοφορία, το έγγραφο που εκπόνησαν οι ΗΠΑ έλαβε 11 ψήφους υπέρ. Η Ρωσία και η Βολιβία το καταψήφισαν. Ένα άλλο μόνιμο μέλος του Συμβουλίου – η Κίνα – απείχε.
Η εντολή των εμπειρογνωμόνων του Κοινού Μηχανισμού Έρευνας (CMP) λήγει στις 17 Νοεμβρίου. Μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, η αποστολή πρέπει να υποβάλει έκθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τη διερεύνηση του χημικού συμβάντος στο Χαν Σέιχουν στις 4 Απριλίου.
Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα θα προτείνει ένα σχέδιο για περαιτέρω βήματα στην εντολή της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών-ΟΑΧΟ στη Συρία μόνο μετά την έκδοση της έκθεσης του CMP  και την προσεκτική μελέτη της.
«Με το μπλοκάρισμα  του ψηφίσματος για  παράταση της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών και την ΟΑΧΟ προκειμένου να διερευνήσουν τις  χημικές επιθέσεις, η Ρωσία έχει για άλλη μια φορά αποδείξει  ότι δεν ενδιαφέρεται να σταματήσει τις βάρβαρες επιθέσεις, αλλά μόνο, με οποιοδήποτε κόστος, να διατηρήσει την  σύμμαχο του», – δήλωσε η Sanders.
Η αντιπολίτευση της Συρίας, στις 4 Απριλίου, δήλωσε 80 θύματα επίθεσης χημικών όπλων στην πόλη Khan-Sheikhun της επαρχίας Idlib και 200 τραυματίες. Αναφέρθηκαν οι  κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας ως ένοχοι της επίθεσης, οι οποίες απάντησαν έντονα τις κατηγορίες και έριξαν την ευθύνη για τους μαχητές και τους προστάτες τους. Στη Δαμασκό, σημείωσαν ότι ποτέ δεν χρησιμοποιούσαν χημικά όπλα εναντίον αμάχων και τρομοκρατών, και ότι το όλο χημικό οπλοστάσιο αφαιρέθηκε από τη χώρα υπό τον έλεγχο του ΟΑΧΟ- (OPCW).
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δεν έδειξαν  απόδειξη της ενοχής του Στρατού της Συρίας  και δεν έλαβαν  σοβαρά υπόψη την έκκληση της Ρωσίας να προβούν  σε λεπτομερή έρευνα και  επιτέθηκαν στην Συριακή  Στρατιωτική βάση Shayrat στις 7 Απριλίου το βράδυ.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ  στις 19 Οκτωβρίου αναγνώρισε  επίσημα ότι οι τρομοκράτες της  «Hayat Ταχρίρ αλ-Σαμ» *  φιλική με την  «Dzhebhat en-Nusra» *, χρησιμοποίησε χημικά όπλα στη Συρία.
* Οι τρομοκρατικές οργανώσεις απαγορεύτηκαν στη Ρωσία
References  Война в Сирии
   ( http://ria.ru/syria/ )
https://ria.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις