Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Μοσχάρι με λιαστές ντομάτες, κονιάκ και χαλούμι

Μια κλασική, μεθυστική συνταγή που θα τους εντυπωσιάσει όλους στο τραπέζι σας!



Τυρί: Χαλούμι

Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: περίπου 60 λεπτά (μέχρι να δέσει η σάλτσα)
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

• ελαιόλαδο
• 1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μπουκιές
• 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο
• 1 ποτήρι του νερού κονιάκ
• 250 γρ. ντομάτες λιαστές από τα οποία τα 150γρ. πολτοποιημένα και τα υπόλοιπα 100 γρ. κομμένα στη μέση.
• 250 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
• 1 χυμό λεμονιού
• ξύσμα από ένα λεμόνι
• αλάτι
• πιπέρι

Βήμα-βήμα:

1. Σε μια κατσαρόλα, με το ελαιόλαδο, σοτάρουμε πολύ καλά το μοσχαράκι. 
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τον πολτό από τις λιαστές ντομάτες. 
3. Σβήνουμε με το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάσει το κρέας. 
4. Πέντε λεπτά πριν είναι έτοιμο το κρέας και έχει δέσει λίγο η σάλτσα από τα υγρά του φαγητού, προσθέτουμε το χαλούμι, τις κομμένες λιαστές ντομάτες, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό. 
5. Όταν σβήσουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις