Μια κλασική, μεθυστική συνταγή που θα τους εντυπωσιάσει όλους στο τραπέζι σας!
Τυρί: Χαλούμι
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: περίπου 60 λεπτά (μέχρι να δέσει η σάλτσα)
Δυσκολία: Μέτρια
Θα χρειαστείτε:
• ελαιόλαδο
• 1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μπουκιές
• 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο
• 1 ποτήρι του νερού κονιάκ
• 250 γρ. ντομάτες λιαστές από τα οποία τα 150γρ. πολτοποιημένα και τα υπόλοιπα 100 γρ. κομμένα στη μέση.
• 250 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
• 1 χυμό λεμονιού
• ξύσμα από ένα λεμόνι
• αλάτι
• πιπέρι
Βήμα-βήμα:
1. Σε μια κατσαρόλα, με το ελαιόλαδο, σοτάρουμε πολύ καλά το μοσχαράκι.
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τον πολτό από τις λιαστές ντομάτες.
3. Σβήνουμε με το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάσει το κρέας.
4. Πέντε λεπτά πριν είναι έτοιμο το κρέας και έχει δέσει λίγο η σάλτσα από τα υγρά του φαγητού, προσθέτουμε το χαλούμι, τις κομμένες λιαστές ντομάτες, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό.
5. Όταν σβήσουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Πατρις - θρησκεία - οικογένεια. Ισότιμη και ασφαλής θέση της γυναίκας στην κοινωνία‼️
-
Βασίλης Ταουξής ποινικοποιείται ο δημοσιος λογος απο 1 μαιου... ποσο αληθεια μπορει να ειναι ενεργός και ποσο να εφαρμοστει;
-
Το Ντουμπάι να έχει «βυθιστεί» στο νερό και η έρημος έξω από την πόλη να έχει μετατραπεί σε… «θάλασσα»!
-
Ο Dr John Campbell , Ph. D. αναφέρθηκε σε μια ιαπωνική μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 8 Απριλίου στο Cureus με τίτλο «Αυξημένη ηλικ...
-
Η ακρίβεια δυστυχώς κατακλύζει τη χώρα μας, καθώς το κύμα της φέρνει τα φτωχότερα νοικοκυριά σε δύσκολες θέσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου