Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Καταγγελία για την φασιστική επίθεση ενάντια στους αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ για την εκδήλωση της Οκτωβριανής Επανάστασης

Καταγγέλλουμε την οργανωμένη επίθεση που δέχθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 11/10/2017 αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ που τοποθετούσαν σε διάφορα σημεία του Πειραιά τις
αφίσες για την εκδήλωσή της ΠΕΝΕΝ για την Οκτωβριανή Επανάσταση. 10-12 θρασύδειλοι φασίστες επιτέθηκαν στους εργαζόμενους, τραυματίζοντας τον ένα από αυτούς!

Ενώ η δίκη της εγκληματικής συμμορίας συνεχίζεται, αυτή συνεχίζει να οργανώνει επιθέσεις χρησιμοποιώντας με τα τάγματα εφόδου ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες και την Αριστερά, όπως στον Ασπρόπυργο, το Πέραμα, τον Πειραιά, το Ηράκλειο κλπ. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιτίθενται για μια ακόμα φορά σε ναυτεργάτες, μετά και την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά τιποτένια τσιράκια των εφοπλιστών και του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την ανοχή που δείχνει στα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής . Παράλληλα με την πρωτοφανή καθυστέρηση στην εξέλιξη της δίκης της εγκληματικής συμμορίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδέχεται τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ως κοινοβουλευτικούς παράγοντες, κρυβόμενη πίσω από «δημοκρατικές» προφάσεις και λογικές ίσων αποστάσεων.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, να κασταδικάσουν τις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και να δυναμώσουν την πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης–ΕΕ-κεφαλαίου που γεννάει και εκτρέφει την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον ναζισμό.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση της ΠΕΝΕΝ που είναι και η καλύτερη άμεση απάντηση στη φασιστική βία. Η εκδήλωση θα γίνει στις 17/10/2017 στην αίθουσα Συνελεύσεων της ΠΝΟ στον Πειραιά, Κολοκοτρώνη 132, στις 6 μμ.

Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό

protovoulia.somateiwn@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις