Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017

Ο επικεφαλής της CIA μίλησε για την αντίδραση στην πιθανή ‘εξαφάνιση’ του Kim Jong UN

© RIA Novosti / Ilya Pitalev Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας Κιμ Γιονγκ ουν. Φωτογραφία αρχείου
MOSCOW, 22 Οκτωβρίου – RIA Novosti. Ο επικεφαλής της CIA Michael Pompeo είπε πώς να

συμπεριφερθεί η υπηρεσία  εάν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-UN ‘πεθάνει ξαφνικά’.
Οι λέξεις του Pompeo μεταδόθηκαν από την εφημερίδα South China Morning Post [1]. ‘Όσο για τον Kim Jong-un, δεδομένης της ιστορίας της CIA, αν εξαφανιστεί, δεν πρόκειται απλώς να μιλήσω γι ‘αυτό’, δήλωσε ο Διευθυντής της CIA, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας  εκκαθαριστεί.
.
Ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας  Πληροφοριών δήλωσε επίσης ότι θα αλλάξει την οργάνωση και τους στόχους της. «Θα είμαστε πολύ πιο κακός  Οργανισμός», πρόσθεσε ο Pompeo.
Νωρίτερα, ο Διευθυντής της CIA είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να προετοιμαστούν για την επίθεση πυραύλων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας [2], αλλά δεν μπορούσε να εξηγήσει  τον τρόπο με τον οποίο η χώρα είχε την πρόθεση να αποτρέψει το ‘τελευταίο βήμα’.
Η αντιπαράθεση μεταξύ Πιονγιάνγκ και Ουάσινγκτον κλιμακώθηκε μετά  από τις στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας για το πως θα κτυπήσουν την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας σε περίπτωση πολέμου. Η  ΛΔΚ φοβάται  τις Αμερικανικές απειλές και αυξάνει το  πυρηνικό  και το πυρηνικό δυναμικό της.
Το Σεπτέμβριο, η ΛΔΚ ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου, η οποία, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας μπορεί να έχει ισχύ  160 κιλοτόνους – δέκα φορές μεγαλύτερη από την ατομική βόμβα που έπεσε στην Χιροσίμα.
Ήταν η έκτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ. Νωρίτερα, η Ρωσία και η Κίνα πρότειναν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας να δηλώσει μορατόριουμ για πυρηνικές δοκιμές και εκτοξεύσεις πυραύλων και η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες να αποφύγουν τη διεξαγωγή ελιγμών στην περιοχή για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χερσόνησο. .
Αναλυτικότερα για το πυρηνικό πρόγραμμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας διαβάστε  στην αναφορά του RIA Novosti >> [3]
References  South China Morning Post
   ( http://www.scmp.com/news/asia/east-asia/article/2116212/if-kim-jong-un-suddenly-dies-dont-ask-me-about-it-says-cia-chief )  ракетному удару КНДР
   ( https://ria.ru/world/20171020/1507214831.html )  читайте в справке РИА Новости >>
   ( https://ria.ru/spravka/20170903/1501650356.html )
https://ria.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις