Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Επιστήμονας: Αληθινές οι «εξωγήινες μούμιες» του Περού [εικόνες & βίντεο]

Γνήσιες είναι οι «εξωγήινες μούμιες», που βρέθηκαν στην Νάζκα, τη γνωστή για τα αινιγματικά γεωγλυφικά της περιοχή του Περού, σύμφωνα με έναν από τους επιστήμονες που μετέχουν στην εξέταση των λειψάνων.

Ο ειδικός σε θέματα σκελετών δρ Έντσον Βιβάνκο υποστηρίζει μάλιστα ότι οι ηλικίας 1.700 ετών μούμιες ανήκουν σε «μη ανθρώπινα όντα».
Αν και πολλοί επιστήμονες χαρακτηρίζουν «απάτη» τις πέντε αλλόκοτες μούμιες με τα τρία δάκτυλα σε κάθε χέρι και πόδι και τα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν περισσότερο σε ερπετά, ο δρ Βιβάνκο λέει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν ο πρώτος που θα έβγαινε να το πει.
Και επιμένει: «Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που δείχνουν ότι τα σώματα αυτά είναι αληθινά. Είναι πολύ δύσκολο να φτιάξεις ένα κρανίο μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά. Αυτή τη στιγμή μελετούμε τα στοιχεία. Και μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει τίποτε που να δείχνει ότι πρόκειται για απάτη, ή ότι τα λείψανα αυτά υπέστησαν με οποιονδήποτε τρόπο τροποποιήσεις. Έχουμε πολλά στοιχεία που μας οδηγούν στο να αποδείξουμε ότι είναι γνήσια». 
Οι εικόνες με τις μούμιες με το ιδιαίτερα στενόμακρο κρανίο και τα περίεργα χαρακτηριστικά δόθηκαν στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούνιο από τη δικτυακή πύλη Gaia.com (η οποία χρεώνει τις επισκέψεις στους χρήστες) πυροδοτώντας εικασίες περί λειψάνων πιθανώς εξωγήινης προέλευσης. Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να συσχετίσουν την ανακάλυψη με τις θεωρίες περί ιχνών αρχαίων αστροναυτών στη Νότιο Αμερική, οι οποίοι επηρέασαν την πορεία αρχαίων πολιτισμών και έμειναν στη μνήμη τους ως «θεοί».


Ωστόσο, οι διοργανωτές του ένατου ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου για τη Μελέτη των Μουμιών (η λέξη προέρχεται από την Αραβική  Mymiyah, που σημαίνει  σημαίνει σώμα διατηρημένο σε κερί ή πίσσα) είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για απάτη.
Υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά ανθρώπινα λείψανα για να δημιουργηθούν πλάσματα που θυμίζουν εξωγήινους και με μια οργισμένη ανακοίνωση στο Facebook ζήτησαν τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας για να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν αρχαιολογικά εγκλήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις