Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Μολών Λαβέ - Ρίγη συγκίνησης: Συγκλόνισε το μήνυμα του πιλότου του F-16 στη στρατιωτική παρέλαση (vid) ...οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες

Με την εντυπωσιακή επίδειξη πολεμικού αεροσκάφους F-16 έκλεισε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, όπου
κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Ο χειριστής του αεροσκάφους, Επισμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος με περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσης, έστειλε το δικό του μήνυμα, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους απανταχού Έλληνες.
«Το "'Οχι" της 28ης Οκτωβρίου του '40 αποτελεί συνέχεια του "Μολών Λαβέ" του Λεωνίδα. Δείχνει το σθένος και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Σε αυτή την επέτειο πρέπει να θυμόμαστε ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. Χρόνια πολλά, Ελλάδα!», ανέφερε, χαρακτηριστικά ο επισμηναγός Θεοχαρόπουλος.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον Επισμηναγό, σημείωσε: «Κύριε Επισμηναγέ, τα φτερά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στέλνουν παντού το μήνυμα του ανθρωπισμού και της ειρήνης. Στέλνουν όμως σε κάθε ιταμό εισβολέα το διαχρονικό μήνυμα: Μολών Λαβέ. Το έθνος μας είναι υπερήφανο για σας».
Προηγουμένως, ο σμηναγός είχε αφήσει άφωνους όλους τους παρευρισκόμενους, με τους ελιγμούς που πραγματοποιούσε κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους.
Να σημειωθεί ότι ο Λουκάς Θεοχαρόπουλος απογειώθηκε από την 110 πτέρυγα μάχης της Λάρισας για να συμμετάσχει στην στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.
Δείτε το βίντεο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις