Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει. 
Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Γεύσεις από Ελλαδα, Θραψαλογεμίσματα

Τα γεμίσαμε, τα φτιάξαμε και σας τα προτείνουμε χωρίς κανέναν δισταγμό!!


Υλικά
1 κιλό θράψαλα (μέτρια)
1 κ.σ.ρύζι /θράψαλο
2/3 φλ.λάδι
2 σφην. κρασί
1 φλ.τοματάκια κονκασέ
1 κρεμμύδι
2 φρ.κρεμμυδάκια
1 μικρή πιπεριά πράσινη
μαϊντανός
άνιθος
1 σκ.σκόρδο
4-5 πατάτες μέτριες
αλάτι...πιπέρι...

Οδηγίες
Χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα του θράψαλου.

Αφαιρούμε από το σώμα το κόκκαλο, τα διάφανα εντόσθια και τη μεμβράνη.

Βγάζουμε από τα πλοκάμια το τμήμα με το μελάνι και πετάμε το "μάτι".

Πλένουμε καλά, με άφθονο νερό τα θράψαλα και τα στραγγίζουμε, σε σουρωτήρι όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Πλένουμε το ρύζι και το κρατάμε σε νερό.

Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνιθο.

Κόβουμε το μισό κρεμμύδι σε φετούλες και το άλλο μισό το ψιλοκόβουμε.

Ψιλοκόβουμε τη μισή πιπεριά και την άλλη μισή ροδέλες.

Βάζουμε σε τηγάνι το μισό λάδι να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και περιμένουμε να μελώσει.

Προσθέτουμε τα πλοκάμια και τα σωτάρουμε ελαφρά, μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Σουρώνουμε το ρύζι και το βάζουμε στο τηγάνι.

"Γυρίζουμε" τα υλικά μέχρι να γίνει διάφανο το ρύζι.

Σβήνουμε με το ένα σφηνάκι κρασί.

Προσθέτουμε το 1/2 φλυτζάνι τοματάκια, από 2 κ.σ. μαϊντανό και άνιθο, την ψιλοκομμένη πιπεριά και μισό φλυτζάνι νερό.

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Περιμένουμε λίγο να κρυώσει η γέμιση.

Γεμίζουμε τα θράψαλα, κατά τα 2/3 και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.

Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. 

Σε λεκάνη, βάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες.

Προσθέτουμε τις φετούλες κρεμμυδιού, τις ροδέλες πιπεριάς, το σκόρδο χοντροκομμένο, μαϊντανό και άνιθο, τα υπόλοιπα τοματάκια, το λάδι, το δεύτερο σφηνάκι κρασί και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε στο ταψάκι,γύρω από τα θράψαλα.

Με ένα ποτήρι νερό, "ξεπλένουμε" τη λεκάνη και το γυρίζουμε στο ταψάκι.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200* (ανάλογα τον φούρνο) για μία ώρα περίπου, μέχρι να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις