Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

H εταιρεία που επιτέθηκε με βιτριόλι στην Κούνεβα ζητά πίσω τα χρήματα της αποζημίωσης

Στις 22 Δεκεμβρίου του 2008, λίγο μετά τα μεσάνυχτα , την ώρα που επέστρεφε από τη δουλειά της, δύο άντρες πλησίασαν την Κωνσταντίνα Κούνεβα, μετανάστρια και εργαζόμενη στην εταιρεία καθαρισμού ΟΙΚΟΜΕΤ. Την έλουσαν με βιτριόλι και την ανάγκασαν να το καταπιεί, με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί πλήρως το πρόσωπό της και να προκληθούν τεράστιες ζημιές στον οισοφάγο της.

Οι άνδρες που της επιτέθηκαν ήταν άνθρωποι της εργοδότριας εταιρείας και ο λόγος της επίθεσης ήταν η συνδικαλιστική της δράση, αφού η ιδία και από τη θέση της Γραμματέως Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Τον Ιούλιο του 2013, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά αναγνωρίζει την επίθεση ως εργατικό ατύχημα και επιβάλλει στην εργοδότρια εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ πρόστιμο 250.000 ευρώ, ποσό απαραίτητο για τις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί η Κούνεβα -επεμβάσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα.
Ωστόσο, το Φεβρουάριο του 2016, το Μονομελές Εφετείο Πειραιά θα πάρει την απαράδεκτη απόφαση της μη αναγνώρισης ευθύνης της εργοδοσίας, γεγονός που θα οδηγήσει την Κούνεβα να προσφύγει στην Άρειο Πάγο για να αιτηθεί την αναίρεση της εφετειακής απόφασης, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.
Πριν ακόμα αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο σε σχέση με την αίτηση αναίρεσης, η εργοδότρια εταιρεία, που πλέον έχει μετονομαστεί από ΟΙΚΟΜΕΤ σε ΑΝΑΕΜΠΟ, με θράσος διεκδικεί πίσω το ποσό των 65.591,36 ευρώ.
Μάλιστα, η πρώην ΟΙΚΟΜΕΤ, υποστήριξε στην αγωγή ότι «η αντίδικη χωρίς νόμιμη αιτία, έγινε και είναι πλουσιότερη κατά το ποσό των 65.591,36 ευρώ, σε βάρος της περιουσίας μας ή επί ζημίας μας, ο δε πλουτισμός της σώζεται μέχρι σήμερα, ενσωματωμένος στη συνολική της περιουσία, είναι δε υπόχρεη να αποδώσει το ανωτέρω ποσό», υποννοώντας προφανώς ότι επρόκειτο για ένα τέχνασμα της Κούνεβα προκειμένου να αποσπάσει λεφτά από την εταιρεία.
Η ίδια, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στον Άρειο Πάγο, πριν από λίγες ημέρες, δήλωσε:
Εγώ μαθαίνω να ζω με προβλήματα που έχω αλλά κανένας δεν θα μάθει να ζει με το άδικο και με τις επιθέσεις στη κοινωνία. Για αυτό πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να βρεθούν οι ένοχοι και να σταματήσουν οι επιθέσεις και ειδικά σε συνδικαλιστές για εργατικές αιτίες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις