Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Η υιοθέτηση του νόμου για το Donbass θα σημαίνει την επιλογή του πολέμου, όπως αναφέρεται στην …

….Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR)
© RIA Novosti / Gennady Dubovoy Μαχητής της πολιτοφυλακής της DPR στην διαχωριστική γραμμή. Φωτογραφία αρχείου
Donetsk  4 Οκτωβρίου – RIA Novosti. Η υιοθέτηση του νομοσχεδίου για την
επανένταξη της Donbass θα σημαίνει ότι το Κίεβο επιλέγει τον  πόλεμο, δήλωσε ο πληρεξούσιος της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ στην ομάδα επαφών για τη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία Denis Pushilin.
‘Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις συμφωνίες του Μινσκ και εμποδίζει τη διαδικασία διαπραγματεύσεων’, δήλωσε ο Πούσιλιν σε δήλωση που κυκλοφόρησε από την υπηρεσία Τύπου του.
Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο, δίνοντας στον Πρόεδρο της Ουκρανίας το δικαίωμα χρήσης των Ενόπλων Δυνάμεων στο Donbass χωρίζει περαιτέρω τη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk ( DPR)και την Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk LPR από το Κίεβο.
Ο Pushilin σημείωσε επίσης ότι οι αρχές του Κιέβου αναγνωρίζουν μονομερώς την επιθετικότητα ενός ξένου κράτους σε αντίθεση με τη θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.  ‘Αν και μόνο αυτό το σώμα έχει το δικαίωμα να καθορίσει την  επιθετικότητα.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αδύνατο  να μιλήσουμε για τη συζήτηση και το συντονισμό των διατάξεων αυτού του σχεδίου με τους αντιπροσώπους των δημοκρατιών, όπως προβλέπεται από το σύνολο των μέτρων ‘, δήλωσε ο πληρεξούσιος.
Ο  Πρόεδρος Πέτρο Poroshenko της Ουκρανίας εισήγαγε στην  Verkhovna Rada (Βουλή της Ουκρανίας)     σχέδιο νόμου για την επανένταξη των Donbass, που κατοχυρώνει νομικά το καθεστώς της Ρωσίας ως «επιτιθέμενος χώρα», προβλέπει την επιβολή του στρατιωτικού νόμου, και επιτρέπει τη χρήση του στρατού στην Donbass.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις