Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Οι Κούρδοι ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο πετρελαϊκό κοίτασμα στη Συρία από τους τρομοκράτες

© AP Photo / Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις Ένα μέλος των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, που αποτελούνται από την συμμαχία Κούρδων και Αράβων μαχητών. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 23 Οκτωβρίου – RIA Novosti.  Ο σχηματισμός των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας,

υποστηριζόμενος  από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανέφερε ότι ήταν σε θέση να ελέγξει  το μεγαλύτερο πετρελαϊκό κοίτασμα στη Συρία.
Ο επίσημος ιστότοπος του  SDF ανέφερε ότι οι κουρδικές δυνάμεις κατέλαβαν το πετρελαϊκό κοίτασμα  Al Omar στην επαρχία Deir ez Zor και πρόσθεσαν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις είναι ‘τρία χιλιόμετρα από το κοίτασμα’.
Αγώνας  για το  πετρέλαιο
Οι  Κούρδοι ανταγωνίζονται τον στρατό της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας  για τον έλεγχο των πετρελαϊκών περιοχών, δήλωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, Walid Muallem.   Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό, η Συρία δεν θα επιτρέψει την παραβίαση της κρατικής της κυριαρχίας.
Ο Ρώσος γερουσιαστής Αλεξέι Πούσκοφ μίλησε επίσης για τον «αγώνα  πετρελαίου».  Ο πολιτικός είναι βέβαιος ότι η κύρια μάχη δεν έχει γίνει  ακόμα.
‘Ο αγώνας για τον έλεγχο των πετρελαϊκών κοιτασμάτων  της ανατολικής Συρίας συνεχίζεται.  Με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, ο SDF κατέλαβε το κοίτασμα  Al Omar, αλλά  η κύρια μάχη δεν έχει γίνει  έρθει », δήλωσε ο βουλευτής στο Twitter του.
Ωστόσο, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της Δαμασκού, η Κυβέρνηση της Συρίας  ελέγχει ήδη τα περισσότερα από τα κοιτάσματα  πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Νωρίτερα, ο Πρεσβευτής της Συρίας στην Κίνα, Ιμάτ Μουσταφά, ανέφερε τα σχέδια της Δαμασκού είναι  να ανακτήσει τον έλεγχο του  100% των πηγών πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.
Η πετρελαιοπηγή  Al-Omar βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών του «ισλαμικού κράτους» *, οι οποίοι, ως επί το πλείστον,  κέρδιζαν από  την πώληση  του μαύρου χρυσού.  Σύμφωνα με τα στοιχεία που έλαβε το Τμήμα Νέων Προκλήσεων και Απειλών του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι μαχητές αντλούσαν τουλάχιστον 25.000 βαρέλια ημερησίως από την πετρελαιοπηγή  του Al Omar και του Al-Tanak.
Ο αναπληρωτής   επικεφαλής του τμήματος Ντμίτρι Φεοκτίστοφ κάλεσε επίσης έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.  Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, με τη βοήθεια της φυσικής καταστροφής των υποδομών, του ISIL * κατάφεραν  να στερήσουν από  τους μαχητές την  πηγή εισοδήματος από το εμπόριο πετρελαίου.
Επιπλέον, ο Φοοκτίστοφ δήλωσε ότι οι τρομοκράτες αισθάνονται την επικείμενη ήττα και προσπαθούν  να μεταφέρουν χρήματα στην Ευρώπη.
Καμμένη γη
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, έγινε γνωστό ότι οι τρομοκράτες είχαν σχεδόν καταστρέψει ολόκληρη την υποδομή των μεγάλων κοιτασμάτων αερίου στο Deir ez Zor, ενώ στο Al Omar καταστράφηκε ολοσχερώς.
Ο κύριος εκπρόσωπος της Συριακής εταιρείας φυσικού αερίου στο Deir ez Zor, Αμίν Αλ Χαμίντ, διαμαρτυρήθηκε ότι οι τρομοκράτες ανατίναξαν τον αγωγό αερίου στα νοτιοανατολικά της επαρχίας μεταξύ του σταθμού αερίου  της  Conoco και του Homs.  Ο Αλ-Χαμίντ πρόσθεσε ότι η υποδομή μπορεί να αποκατασταθεί, αλλά θα χρειαστεί χρόνος, συμπεριλαμβανομένης της ζημίας που θα εκτιμηθεί, και αυτό δεν θα είναι δυνατό μέχρι να φτάσουν οι ειδικοί στο κοίτασμα.
Παρόμοιες ενέργειες τρομοκρατών  έχουν ήδη συμβεί σε ένα από τα πλουσιότερα κέντρα του αρχαίου κόσμου της Παλμύρας.
Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στην αρχαία πόλη δύο φορές.  Η πρώτη επίθεση οδήγησε στην καταστροφή του 20% της επικράτειας της Παλμύρας.  Καταστράφηκαν αρχαία κτίρια: ο ναός του Bela και του  Baal Shamina, η καμάρα και οι κίονες της τρομπέτας στην κοιλάδα των τάφων.  Μετά τη δεύτερη επίθεση καταστράφηκε το αρχαίο αμφιθέατρο και οι κίονες τετραπύλου.
Μια τέτοια τακτική των  τρομοκρατών εξήγησε ο σύμβουλος της UNESCO Munir Bushenaki, λέγοντας ότι οι τρομοκράτες  είχαν ανατινάξει τα  μνημεία από εκδίκηση.
* Τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη  στη Ρωσία]
Η εξέλιξη  της κατάστασης – στο ειδικό έργο RIA Novosti ‘Ο πόλεμος στη Συρία [1]» >>
References  Война в Сирии
   ( http://ria.ru/syria/ )
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις