Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

VIDEO «Με λένε Αννα αλλά γεννήθηκα Κώστας»: Η εκπρόσωπος των διεμφυλικών μιλάει

Ονομάζεται Άννα Απέργη. Από την ηλικία των 3 ετών ήξερε, κατάλαβε πως είναι γυναίκα. Στα 12 της αποφάσισε ότι πλέον θα φοράει μόνο γυναικεία ρούχα…
Ηταν όμως από μία άποψη τυχερή. Η οικογένειά της την αποδέχθηκε, την αγάπησε και τη στήριξε στην επιλογή της. Αν και έζησε και μεγάλωσε στην επαρχία. Στη Δράμα.



Δεν συμβαίνει πάντα έτσι, λέει. Πολλά παιδιά διεμφυλικά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους σε τρυφερή ηλικία, γιατί οι γονείς τους δεν τους αποδέχονται. Και τα προβλήματα τούς ακολουθούν μια ζωή.



«Δεν έχω κάνει επέμβαση επαναπροσδιορισμού του φύλου μου. Ποτέ μου δεν ήθελα να το κάνω. Δεν ήθελα να γίνω γυναίκα με λίγα λόγια. Ήθελα πάντα να είμαι αυτό το διαφορετικό, να είμαι τρανς» 
«Πώς να νοικιάσεις σπίτι όταν είσαι γυναίκα, εμφανίζεσαι σαν γυναίκα και η ταυτότητά σου λέει Γιώργος; Ποιος θα σε πάρει στη δουλειά; 
Γι’ αυτό και πολλές κοπέλες εξαναγκάζονται να βγουν στην πορνεία. Δεν είναι επιλογή τους» λέει, «εξαναγκάζονται»…



Ο νόμος για τη διόρθωση φύλου, παρά τις ατέλειές του, λέει στο iefimerida.gr η Άννα Απέργη, είναι μια πολύ σημαντική πρόοδος. Θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των τρανς ανθρώπων.



«Δεν αλλάζεις το φύλο σου, δεν είναι ένα παντελόνι που δεν σου κάνει και το πας για αλλαγή. Επαναπροσδιορίζεις το φύλο σου, αυτός είναι ο σωστός όρος.»

 

«Μ’ αρέσει ο εαυτός μου. Ακόμη και τα λάθη που κάνω κάποιες φορές, τα αγαπώ και αυτά. Μέσα από αυτά γίνομαι καλύτερος άνθρωπος»


 

«Το να με αναφέρει κάποιος σε λάθος φύλο και γένος επίτηδες. Δεν είναι μορφή ρατσισμού αυτό;»

 

«Δεν ήμουν αγόρι. Αλλά δεν ήμουν και κορίτσι. Και μ’ άρεσε αυτό που ήμουν, ό,τι κι αν ήμουν»

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις