Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Πρωτοποριακή θεραπεία κατά επιθετικής μορφής καρκίνου…made in Russia!

Του Άρη Δημόπουλου
Δεν είναι ευρέως γνωστό πως στη Ρωσία η λεγόμενη «εναλλακτική ιατρική» λαμβάνει μεγάλης εκτίμησης και στήριξης από φορείς ακόμη και από το κράτος, με πολλά
εκατομμύρια να δαπανώνται κάθε χρόνο για την θεραπεία ή την πρόληψη επικίνδυνων ασθενειών.
Ασθένειες και νοσήματα που η κλασσική «δυτική ιατρική» -που έχει επικρατήσει σχεδόν παντού-
αντιμετωπίζει αποκλειστικά και μόνο μέσω των χημικών.
Σε έναν λοιπόν τομέα που οι Ρώσοι επιστήμονες έχουν κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια, είναι ο αντικαρκινικός, στοχεύοντας ως επί το πλείστον στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη και συνάμα «ανώδυνη» , για τον ανθρώπινο οργανισμό, θεραπεία.
Ειδικότερα, μία ομάδα επιστημόνων του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου στη ρωσική Άπω Ανατολή ανακάλυψαν ότι το εκχύλισμα ενός σπάνιου είδους ψαριού του Ειρηνικού που μοιάζει με αστερία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει να νικήσουμε μια από τις πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου .
Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τους ερευνητές σε επιστημονικά επιστημονικά περιοδικά εξηγεί ότι το εκχύλισμα του Ophiura irrorata απενεργοποιεί τις οδούς «διέλευσης» σε καρκινικά κύτταρα που προκαλούν την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των όγκων.
Και το πιο σημαντικό από όλα: το εκχύλισμα αυτό δεν είναι κυτταροτοξικό (δηλαδή δεν είναι τοξικό σε φυσιολογικά κύτταρα). Πράγμα που εννοείται κάνουν οι κλασσικές πλην θανατηφόρες θεραπείες της δυτικής χημικής ιατρικής.
Επί της ουσίας ο Vsevolod Cherepanov, ερευνητής στο Τμήμα Φαρμακολογίας της Σχολής Βιοϊατρικής της ρωσικής Άπω Ανατολικής , εξήγησε ότι μαζί με τους συναδέλφους επιστήμονες διεξάγουν δοκιμές χρησιμοποιώντας εκχυλίσματα από περίπου 80 θαλάσσια ασπόνδυλα που συλλέχθηκαν στη Θάλασσα του Okhotsk το 2015, εναντίον καρκινικών κυττάρων που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού, γνωστό ως μια ιδιαίτερα επιθετική μορφή καρκίνου που ευθύνεται για τον θάνατο 200.000 ανθρώπων ετησίως.
Ο κ. Cherepanov είπε ότι το εκχύλισμα σχεδόν απενεργοποιεί εντελώς το wnt-signaling (μονοπάτι) των καρκινικών κυττάρων, κάτι που ως επί το πλείστον θα εμπόδισε κάθε είδους μετάσταση σε άλλα όργανα.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις