Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Νέο τεστ για τη Μέρκελ οι εκλογές στην Κάτω Σαξoνία

Αντιμέτωπη με άλλο ένα τεστ, τις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, είναι η Άνγκελα Μέρκελ λίγο πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.


«Η μάχη θα είναι στήθος με στήθος», παραδέχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος στη διάρκεια μιας συνάντησης την Παρασκευή το βράδυ στην Κάτω Σαξονία, στη βόρεια Γερμανία.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), το κόμμα της, προηγείται ελαφρά των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Ωστόσο πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, το CDU εμφανιζόταν βέβαιο ότι θα κερδίσει από το SPD και τους Πράσινους το κρατίδιο αυτό. Μάλιστα η περιφερειακή κυβέρνηση αναγκάστηκε να προκηρύξει εκλογές αφού μια βουλευτής των Πράσινων εντάχθηκε στο CDU, το οποίο βρίσκεται πρώτο εδώ και καιρό στην πρόθεση ψήφου.
«Μια νίκη στην Κάτω Σαξονία είναι σημαντική για τη Μέρκελ διότι θα την ενισχύσει και θα αποδείξει ότι το κόμμα της μπορεί ακόμη να κερδίζει στις περιφερειακές εκλογές», εκτίμησε ο Όσκαρ Νίντερμαϊερ, του Freie Universitat του Βερολίνου.
Ο επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς έχει από την πλευρά του άμεση ανάγκη μια νίκη έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες σε περιφερειακές εκλογές φέτος και το απογοητευτικό αποτέλεσμα του κόμματός του στις ομοσπονδιακές εκλογές.
Μια νίκη στην Κάτω Σαξονία θα επιτρέψει στη Μέρκελ να ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τις περίπλοκες διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.


Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις