Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ (PHOTOS)

Στενότερη συνεργασία με το Τελ Αβίβ στον τομέα των υποβρυχίων συζητά η Αθήνα. Το αντικείμενο αυτό ήταν το πρώτο στην λίστα των θεμάτων που συζήτησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος
Νίκος Τσούνης στην διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ισραήλ από την Κυριακή
μέχρι και την Τρίτη, μετά από πρόσκληση του ισραηλινού ομολόγου του Ναυάρχου Ελί Σαρβίτ.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ, μεταξύ των σημαντικότερων θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η συμμετοχή μονάδων του Ισραηλινού Ναυτικού στην άσκηση «ΝΗΡΙΗΣ 17» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία προγραμματίζεται να διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, καθώς και η περαιτέρω αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας σε πολλούς τομείς, κυριότερος εκ των οποίων είναι αυτός των υποβρυχίων.
Ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τη Ναυτική Βάση της Χάιφα και ξεναγήθηκε στο υποβρύχιο INS TANIN, τύπου DOLPHIN II. Στη συνέχεια συμμετείχε σε ολιγόωρο πλου με την κορβέτα INS EILAT, τύπου SAAR 5, στις προσβάσεις του λιμένα της Χάιφα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ισραηλινά υποβρύχια αυτού του τύπου μπορούν να εκτοξεύουν και πυραύλους κρουζ, δίνοντάς τους ακόμα μεγαλύτερο στρατηγικό ρόλο.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αρχηγός ΓΕΝ απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο Ολοκαυτώματος «Yad VaShem», όπου κατέθεσε στεφάνι και ξεναγήθηκε στο μουσείο του. Επίσης, επισκέφθηκε εταιρείες της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας και ενημερώθηκε για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.
sdiofvhnsdoi1
sdiofvhnsdoi2
sdiofvhnsdoi3
sdiofvhnsdoi4
sdiofvhnsdoi6
sdiofvhnsdoi7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις