Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Βαριές τουρκικές απώλειες σε μάχες με Κούρδους αντάρτες του PKK – Τουλάχιστον 30 νεκροί

Σημαντικές απώλειες υπέστη ο τουρκικός στρατός στην περιοχή Ζαπ του ιρακινού Κουρδιστάν, στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας, στις λεγόμενες «Αμυντικές Ζώνες της
Μηδίας» όπως ονομάζει το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) τα εδάφη που ελέγχει στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Τριάντα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, σε μάχες που διεξήχθησαν μεταξύ της Πέμπτης 19 και Παρασκευής 20 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, το απόγευμα της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή Χερεγκόλ.
Στις 00.40 της Παρασκευής ο τουρκικός στρατός άρχισε να κατεβάζει στρατιώτες από ελικόπτερα Σιρκόσκι στον λόγο Χερεγκόλ.
Στις μάχες που ξέσπασαν με τους Κούρδους αντάρτες, τουλάχιστον 30 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν.
Απώλειες είχαν όμως οι Τούρκοι και στο έδαφός τους. Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν στην περιοχή της Γιουκσέκοβα στην επαρχία Χακάρι. Ένας από τους νεκρούς είναι ανθυπολοχαγός.
Να σημειωθεί ότι οι τουρκικές Αρχές δίνουν συνήθως αισθητά μικρότερες απώλειες ή καθόλου στις συγκρούσεις με τους Κούρδους.
Η αλήθεια είναι δύσκολο να ανιχνευτεί, ωστόσο, οι Τούρκοι χρησιμοποιούν σε πολλές επιχειρήσεις μισθοφόρους ή παραστρατιωτικούς οι οποίοι δεν καταμετρούνται στις επίσημες απώλειες του τουρκικού στρατού.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις