Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ Κ. Κιλιτσντάρογλου προς Ρ.Τ.Ερντογάν: «Είσαι πατριώτης του καναπέ - Φοβάσαι να πάρεις πίσω τα ελληνικά νησιά»!

Τα νησιά που έχει «καταλάβει» η Ελλάδα από την… Τουρκία προέτρεψε να πάρει πίσω ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του
ρεπουμπλικανικού κόμματος (CHP) στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν αποκαλώντας τον «πατριώτη του καναπέ».
Ουσιαστικά ο Κιλιτσντάρογλου κάλεσε τον Ερντογάν σε πόλεμο κατά της Ελλάδας προκειμένου να περιέλθουν στην Τουρκία ξανά τα νησιά που υποτίθεται έχει «αρπάξει» η Ελλάδα.
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μιλάει για «πατριωτισμό»  όταν έχει επιτρέψει τα νησιά του Αιγαίου να έχουν «καταληφθεί»  από την Ελλάδα και να μην τα διεκδικεί«Αυτό είναι πατριωτισμός του καναπέ», είπε ο Κιλιτσντάρογλου στον Ερντογάν.
Αιτία για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής  αντιπολίτευσης στην Τουρκία ήταν ομιλία του  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους Τούρκους νομάρχες όπου καταφέρθηκε εναντίον τον τέως ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και την «υποχείρια στάση» που επεδείκνυε απέναντι στις ΗΠΑ. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Άμεση ήταν η απάντηση του επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος έστειλε το εξής μήνυμα στον Πρόεδρο της Τουρκίας:
«Ο κ. Ερντογάν χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τον αείμνηστο Μπουλέντ Ετζεβίτ. Κατά μία έννοια αμφισβήτησε τον πατριωτισμό του. Αν θέλεις εσύ να μάθεις για τον πατριωτισμό του Ετζεβίτ,μάθε ότι ο αείμνηστος Ετζεβίτ ήταν εκείνος που έγραψε τον πατριωτισμό της Τουρκίας στον Πενταδάκτυλο της Κύπρου.
Ή στα χώματα του Αφιόν. Ο πατριωτισμός του ήταν πραγματικός πατριωτισμός. Ό,τι είπε έγινε. Και τώρα θέλω να ρωτήσω τον κ. Ερντογάν. Περνιέσαι μήπως εσύ για πατριώτης; Για κοίτα προς τα νησιά του Αιγαίου, στα ελληνικά νησιά.
Τα νησιά μας στο Αιγαίο έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα.
Ποιος είναι ο δικός σου πατριωτισμός, κύριε, μας λες; Ένας πατριώτης του καναπέ είσαι! Γιατί δεν παίρνεις τα νησιά;
Στα νησιά, που τόσο στα αμερικανικά όσο και στα αγγλικά έγγραφα φαίνεται ότι ανήκουν στην Τουρκία, τώρα κυματίζει η ελληνική σημαία. Θέλω μια απάντηση γι’ αυτό από τον Ερντογάν!
Μη συγκρίνεσαι με τον Ετζεβίτ. Ας τον αναπαύσει ο Αλλάχ. Ο Ετζεβίτ ήταν ένας ηγέτης που υπηρέτησε αυτή τη χώρα. Πώς εσύ συγκρίνεσαι μαζί του;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις