Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

S-400 και στη Σαουδική Αραβία πουλάει ο Πούτιν! Νευρική κρίση στην Ουάσινγκτον

Το ενδιαφέρον της Σαουδικής Αραβίας να αγοράσει οπλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400,
προκαλεί ανησυχία στις ΗΠΑ, δήλωσε στοTASS η επίσημη εκπρόσωπος του Πενταγώνου Μισέλ Μπαλντανζά.

«Νοιώθουμε ανησυχία με αφορμή την απόκτηση του συστήματος S-400, επειδή έχουμε υπογραμμίσει αρκετές φορές την σημασία που έχει να διατηρηθεί η επιχειρησιακή συμβατότητα με τα οπλικά συστήματα των ΗΠΑ και των άλλων χωρών στην περιοχή, όταν υλοποιούνται προγράμματα που αφορούν σημαντικές αγορές οπλικών συστημάτων. Αυτή η συμβατότητα είναι αναγκαία για να αντιμετωπισθούν οι κοινές απειλές» υπογράμμισε η ίδια.

Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου παρατήρησε επίσης, ότι «οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία έχουν σταθερές σχέσεις στον τομέα της αγοράς οπλικών συστημάτων».

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμτίρι Ρογκόζιν είχε ανακοινώσει ότι το Ριαντ δείχνει ενδιαφέρον για την αγορά των S-400.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Kommersant, στις συνομιλίες που έγιναν σε επίπεδο κορυφής στην Μόσχα, υπήρξε συμφωνία επί της αρχής για την αγορά των οπλικών συστημάτων S-400, παρότι προς το παρόν δεν υπάρξει διατύπωση συμφωνίας. Σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας, οι Σαουδάραβες στρατιωτικοί δείχνουν ενδιαφέρον για τουλάχιστον τέσσερις συστοιχίες S-400 αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την προηγούμενη της επίσκεψης του Σαουδάραβα βασιλιά στην Μόσχα, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίδερ Νάουερτ, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα , αν η Ουάσιγκτον ανησυχεί με την επίσκεψη του Σαουδάραβα μονάρχη στην Μόσχα, ΄παρατήρησε ότι «πρόκειται για διπλωματία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις