Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Συρία: Η «εκστρατεία» του SDF για τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών συνεχίζεται υπό την «κάλυψη» του ISIS

Το Σάββατο, οι δυνάμεις του «συνασπισμού» των ΗΠΑ στην Συρία, συνέχισαν να εκμεταλλεύονται συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και του ISIS για να ελέγξουν μια σημαντική πηγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη στην Deir Ezzor.


Σύμφωνα με τοπικές πηγές, οι Δημοκρατικές Δυνάμεις Συρίας (SDF) κατέλαβαν το στρατηγικό πετρελαϊκό πεδίο Jirah που βρίσκεται δυτικά του χωριού al-Khajjah. Εάν το SDF καταφέρει καταλάβει το χωριό, θα είναι σε θέση να πάρει τον έλεγχο ενός δρόμου που κατευθύνεται προς τα ιρακινά σύνορα κατά μήκος της όχθης του Ευφράτη. Έτσι, οι μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ θα αποκόψουν τον συριακό Στρατό και τους συμμάχους του που αναπτύσσονται στην ανατολική όχθη από τις πετρελαιοπηγές που βρίσκονται ανατολικά της πόλης Deir Ezzor.

Αυτό θα ανοίξει επίσης μια διαδρομή για μια πρόοδο στην πόλη al-Busayrah που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ISIS. Λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη της αντίστασης του ISIS στο SDF, αυτό το τρομοκρατικό προπύργιο, πιθανότατα θα πέσει εύκολα στα χέρια του SDF.


Εν τω μεταξύ, το ISIS συνεχίζει τις σκληρές επιθέσεις της κατά του συριακού Στρατού κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Palmyra-Deir Ezzor. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το ISIS ξεκίνησε μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας με στόχο την επιβράδυνση της επέλασης του Στρατού στην κεντρική Συρία. Σοβαρές μάχες συνεχίζονται μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και του ISIS σε πολλά μέτωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις