Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Συναγερμός στον πλανήτη: Η STRATCOM ενεργοποίησε την πυρηνική «τριάδα» – Στον «αέρα» το σύνολο των στρατηγικών δυνάμεων

Στον  «αέρα» τέθηκαν πριν λίγο, το σύνολο της δυνάμεων των αμερικανικών στρατηγικών δυνάμεων  με όλα τα  εναέρια, επίγεια και θαλάσσια μέσα για την
διενέργεια άσκησης -ετοιμότητας σε  «απάντηση» των αντίστοιχων ρωσικών ασκήσεων.
Ο Ν.Τραμπ μόνο με πόλεμο διασώζεται. Ας το κράτησουμε αυτό. Η Β.Κορέα είναι στο στόχαστρο με 3 ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων να πλησιάζουν.
Σήμερα 30 Οκτωβρίου τα ρωσικά ΜΜΕ  με επίσημη ενημέρωση από το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσαν την αμερικανική άσκηση στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων με την επωνυμία «Global Thunder».
Η αμερικανική στρατηγική διοίκηση (STRATCOM) και ο εκπρόσωπος της Brian Maguire , επιβεβαίωσαν την είδηση .
Ο ίδιος πρόσθεσε δε ότι η Ρωσία ενημερώθηκε για αυτήν την άσκηση εκ των προτέρων, όπως απαιτείται από τη διμερή συμφωνία.
«Σύμφωνα με τις διατάξεις της συνθήκης  START-3, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία οφείλουν να γνωστοποιούν αμοιβαία σοβαρές πυρηνικές ασκήσεις οπότε η Ρωσία έχει ενημερωθεί εκ των προτέρων», δήλωσε ο  είπε ο Maguire.
Πρόσθεσε ότι, για παράδειγμα, η Κίνα, η οποία διαθέτει  επίσης πυρηνικά όπλα, δεν ενημερώθηκε για την μεγάλη άσκηση δεδομένου ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει συμφωνία με το Πεκίνο η οποία να απαιτεί τέτοιου τύπου ειδοποίηση.
Μιλώντας για την ενεργοποίηση της αμερικανικής πυρηνικής «τριάδας», ο εκπρόσωπος της STRATCOM υπενθύμισε ότι η άσκηση στρατηγικών δυνάμεων  «Global Thunder» πραγματοποιείται ετησίως.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής στρατηγικής διοίκησης , το σενάριο προβλέπει «μετά από εντοπισμό διαφόρων στρατηγικών  απειλών για τις ΗΠΑ, την ενεργοποίηση  όλων των πυρηνικών «δυνατοτήτων» της διοίκησης  STRATCOM» με τη συμμετοχή όλων των ειδών των οπλικών συστημάτων σε αέρα, στεριά και θάλασσα σε διάφορες τοποθεσίες σε πραγματικό χρόνο.
«Θα αναπτυχθούν όλες οι δυνατότητες και των αμερικανικών διαστημικών δυνάμεων, των συστημάτων επιτήρησης και αναγνώρισης, των παγκόσμιων συστημάτων εντοπισμού και των αντιβαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων, καθώς και των δυνατοτήτων στον κυβερνοχώρο», κατέληξε ο ίδιος.
«Η χρήση βίας μετά από πιθανή επίθεση κατά των  ΗΠΑ, γίνεται υπό την καθοδήγηση του προέδρου », δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματικός .
Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία υλοποίησε επίσης άσκηση των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, στις οποίες έλαβε μέρος ο  ανώτατος διοικητής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων εκτοξεύτηκαν βαλλιστικοί πύραυλοι των στρατηγικών πυραύλων Δυνάμεων από  πυρηνικά υποβρύχια των στόλων, Βόρειου και  Ειρηνικού καθώς και από βομβαρδιστικά αεροσκάφη της Ρωσίας.
Όπως δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, «ο ανώτατος διοικητής των ρωσικών ΕΔ διέταξε την εκτόξευση τεσσάρων  βαλλιστικών πυραύλων».
Η Μόσχα έχει επικρίνει τα σχέδια του Πενταγώνου για τη δημιουργία επιθετικών πυραυλικών συγκροτημάτων  κοντά στα ρωσικά σύνορα, τα οποία εγκαθίστανται συστηματικά από την πλευρά των ΗΠΑ.
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν από την δική τους πλευρά, την ύπαρξη και την επιχειρησιακή λειτουργία ενός νέου ρωσικού  πυραύλου που έχει ως κύρια αποστολή την καταστροφή δορυφόρων στο διάστημα.
Πρόκειται για τον πύραυλο «Nudol» ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ως ένα τρομερό «αντι-δορυφορικό  όπλο», το οποίο θα αλλάξει το ρου της στρατιωτικής ιστορίας και θα εισάγει νέου επιπέδου εξοπλισμό  στην αναμέτρηση των δύο υπερδυνάμεων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington free Beacon, η οποία επικαλείται πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου, ο πύραυλος «Nudol» εκτοξεύτηκε πρόσφατα από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ ( η Ρωσία διαθέτει 5 κοσμοδρόμια).
Την εκτόξευση παρακολούθησαν δεκάδες αμερικανικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι , οι οποίοι επιβεβαίωσαν  ότι η  δοκιμή ήταν απολύτως επιτυχής.
Άλλες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το υπερόπλο της Μόσχας με το οποίο η ρωσική ανώτατη στρατιωτική διοίκηση δύναται να «τυφλώσει» όλο το δυτικό ημισφαίριο καθώς και τις ΗΠΑ-ΕΕ,  δεν αναφέρθηκαν, σημειώνει η αμερικανική εφηεμρίδα.
Υπενθυμίζουμε όμως κάνοντας έκκληση στις «μεγάλες δυνάμεις»,  ότι ο πλανήτης μπορεί να καταστραφεί μόνο μια φορά ολοκληρωτικά, εξαφανίζοντας κάθε ανθρώπινο ίχνος.
Αυτό ας το έχουν υπόψιν τους όλοι τους.
Συναγερμός στον πλανήτη: Η STRATCOM ενεργοποίησε την πυρηνική «τριάδα» – Στον  «αέρα» το σύνολο των στρατηγικών δυνάμεων - Εικόνα0
Συναγερμός στον πλανήτη: Η STRATCOM ενεργοποίησε την πυρηνική «τριάδα» – Στον  «αέρα» το σύνολο των στρατηγικών δυνάμεων - Εικόνα1
Συναγερμός στον πλανήτη: Η STRATCOM ενεργοποίησε την πυρηνική «τριάδα» – Στον  «αέρα» το σύνολο των στρατηγικών δυνάμεων - Εικόνα2
Συναγερμός στον πλανήτη: Η STRATCOM ενεργοποίησε την πυρηνική «τριάδα» – Στον  «αέρα» το σύνολο των στρατηγικών δυνάμεων - Εικόνα3
Συναγερμός στον πλανήτη: Η STRATCOM ενεργοποίησε την πυρηνική «τριάδα» – Στον  «αέρα» το σύνολο των στρατηγικών δυνάμεων - Εικόνα4
Συναγερμός στον πλανήτη: Η STRATCOM ενεργοποίησε την πυρηνική «τριάδα» – Στον  «αέρα» το σύνολο των στρατηγικών δυνάμεων - Εικόνα5
Συναγερμός στον πλανήτη: Η STRATCOM ενεργοποίησε την πυρηνική «τριάδα» – Στον  «αέρα» το σύνολο των στρατηγικών δυνάμεων - Εικόνα6
Συναγερμός στον πλανήτη: Η STRATCOM ενεργοποίησε την πυρηνική «τριάδα» – Στον  «αέρα» το σύνολο των στρατηγικών δυνάμεων - Εικόνα7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις