Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

Στους 25 οι νεκροί από τη διπλή επίθεση στη Σομαλία

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση που πραγματοποίησαν ισλαμιστές της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ σε
ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Πριν οι ισλαμιστές εισβάλλουν ένοπλοι στο ξενοδοχείο δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες εξερράγησαν.

Το πρώτο όχημα που οδηγούσε ένας βομβιστής αυτοκτονίας εισέβαλε στο ξενοδοχείο, Nasahablod Two, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από το Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια μια ομάδα ενόπλων πραγματοποίησε έφοδο στο κτίριο, σύμφωνα με την αστυνομία.
Λίγο αργότερα ένα άλλο παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη σε κοντινή απόσταση, δίπλα από το πρώην κτίριο όπου στεγαζόταν το κοινοβούλιο.
«Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται σε 25, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, ανδρών ασφαλείας του ξενοδοχείου και ενοίκων. Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί περισσότερο. Έχουμε την υποψία ότι μερικοί άλλοι ισλαμιστές μεταμφιέστηκαν και διέφυγαν με τους ενοίκους που διασώθηκαν», δήλωσε ο αστυνομικός Μοχάμεντ Χουσείν.
Τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο για 15 ώρες πριν οι αστυνομικές δυνάμεις καταφέρουν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.
Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη των βομβιστικών επιθέσεων.
«Στοχοθετήσαμε υπουργούς και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκονταν εντός του ξενοδοχείου. Συνεχίζουμε την επίθεση εναντίον τους εντός του κτιρίου» είπε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Αμπντιασίς Άμπου Μουσάμπ, στο Reuters.
Τουλάχιστον 358 άνθρωποι σκοτώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες σε βομβιστικές επιθέσεις στο Μογκαντίσου, τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις στην ιστορία της χώρας. Η αλ Σεμπάμπ που συνδέεται με την αλ Κάιντα αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε εκείνη την επίθεση, από την οποία 56 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Πηγή ΦΩΤΟ: The Guardian, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις