Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Συναγερμός για το “ΦΛΑΚΑ - ναρκωτικό του διαβόλου” (βίντεο) Τα περιστατικά σε Κύπρο

Ένα από τα επικινδυνότερα ναρκωτικά στον κόσμο φαίνεται πως έκανε την εμφάνισή του και στην Κύπρο ευτυχώς σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Ωστόσο σύμφωνα με τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα, το εν λόγω ναρκωτικό «φλάκα» που είναι ευρέως διαδεδομένο στο εξωτερικό φαίνεται πως κυκλοφορεί δειλά δειλά στις ελεύθερες περιοχές.
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σύμφωνα με τις κυπριακές αρχές, οι οποίες προχώρησαν σε δηλώσεις σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Αλήθεια αναφορικά με το θέμα.
Στην Κύπρο έχουν εντοπιστεί τρία περιστατικά από το 2012 μέχρι σήμερα.
Το «ναρκωτικό του διαβόλου»
Οι χώρες κατασκευής του είναι η Κίνα και το Πακιστάν και η μορφή στην οποία πωλείται είναι κρυσταλλική. Το όνομα της ουσίας έχει ισπανικές ρίζες, καθώς «la flaca» στη γλώσσα του δρόμου σημαίνει όμορφη - αδύνατη γυναίκα. Ανήκει στην ίδια οικογένεια ναρκωτικών, όπως το Ecstasy, ενώ μπορεί να καπνιστεί και μέσω ηλεκτρονικών τσιγάρων.
Οι διακινητές προτιμούν για πελάτες φτωχούς ή άστεγους νέους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, τα συμπτώματα διαρκούν για αρκετή ώρα, ενώ οι χρήστες δεν ελέγχουν τις σκέψεις τους, αφού το ναρκωτικό επηρεάζει τη χημεία του εγκεφάλου. Ταυτόχρονα επιβαρύνει νεφρά και μύες. Έστω και μία μικρή απόκλιση στη δόση μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα.
Με πληροφορίες από thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις