Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Με κομμένη την ανάσα η Μέση Ανατολή: Θρίλερ με 15 Σαουδαραβικά F-15 – Προσγειώθηκαν τελικά σε Ισραήλ… «δίπλα» στα ελληνικά;

Του Βασίλη Καπούλα

Θρίλερ με  15 F-15 της Σαουδικής Αραβίας τα οποία αραβικές πηγές αναφέρουν ότι έχουν προσγειωθεί στη Κύπρο. Ισραηλινές
πηγές παραδέχονται πως στην μεγάλη άσκηση «Blue Flag 2017» εκτός από τις αεροπορικές δυνάμεις των χωρών ΗΠΑ, Πολωνία, Ιταλία, Ελλάδα, Ινδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ υπάρχουν και μαχητικά χώρας η οποία δεν έχει ανακοινωθεί! Πιθανότατα είναι της Σαουδικής Αραβίας. Η ΠΑ συμμετέχει με F-16 της 335 Μοίρας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα πρώτα βίντεο από τη μεγάλη πολυεθνική άσκηση.

Συγκεκριμένα Ισραηλινές πηγές αναφέρουν «1 undisclosed state και There’s also an unidentified country…»




Αν αυτό ισχύει και απογειωθούν τα σαουδαραβικά μαχητικά από το έδαφος του Ισραήλ, τότε τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Το Ιράν έχει τεθεί ήδη σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα εδώ και μέρες.
Επίσης πρέπει να δούμε ποιος θα είναι ο στόχος. 
Δυνάμεις της Χεζμπολάχ σε Λίβανο ή…Συρία; Γιατί η Χεζμπολάχ  είναι ο στόχος, δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό.
Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως το διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χ.Νασράλα, δεν ήταν τυχαίο και όντως υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενη επίθεση.
Πηγές προσκείμενες στην Χεζμπολάχ ανέφεραν πως το 2006 η Σαουδική Αραβία συνείσφερε στα «έξοδα» του Ισραήλ και πρόσφερε πληροφορίες για την Χεζμπολάχ.
Ταυτόχρονα και ο ίδιος ο Χασάν Νασράλα τόνισε πως έχει πληροφορίες που αναφέρουν πως η Σαουδική Αραβία ζήτησε από το Ισραήλ να επιτεθεί στο Λίβανο. Σε αντάλλαγμα πρόσφερε χρηματοδότηση.
Eπιπλέον αναφέρουν πως αν όντως η Σ.Αραβία έστειλε μαχητικά στη Κύπρο, πάλι χρειάζεται βοήθεια από το Ισραήλ για συντονισμό και πληροφορίες.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση η Χεζμπολάχ θα επιτεθεί άμεσα στο Ισραήλ.
Ολα δείχνουν πως είμαστε πολύ κοντά σε μια επίθεση της Σ.Αραβίας που θα οδηγήσει σε ένα νέο μεγάλο πόλεμο στη Μ.Ανατολή.
Χτες το αεροδρόμιο Βηρυτού ήταν ασφυκτικά γεμάτο από σαουδάραβες που αναχωρούσαν όπως όπως από τη χώρα.
Μάλιστα η Σαουδική Αραβία δημιούργησε και hashtag: «Η αναχώρηση από το Λίβανο είναι εθνική απαίτηση».
Νωρίτερα ο κ. Κασουλίδης διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα ότι στην Κύπρο σταθμεύουν 15 πολεμικά αεροσκάφη F15 της Σαουδικής Αραβίας τα οποία θα επιτεθούν στη Χεζμπολλάχ στο Λίβανο με τον ΥΠΕΞ να δηλώνει ότι «μαύρα σύννεφα έρχονται από το Λίβανο».
Η Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε, έχει προχωρήσει από μόνη της στην προετοιμασία για το σχέδιο «Εστία» – που είχε εφαρμοστεί και το 2006 – σε περίπτωση εκκένωσης υπηκόων τρίτων χωρών από τη γειτονική χώρα.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι ο αριθμός των ξένων υπηκόων που ζουν σήμερα στο Λίβανο είναι πολύ μεγαλύτερος από το 2006 και σημείωσε ότι η Κύπρος έχει συνάψει συμφωνίες για την εκκένωση ξένων υπηκόων με αρκετές χώρες.
Η Κύπρος, που ζητεί τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας ενάντια στην εισβολή και κατοχή, θα ήταν «πολύ ωφελεμιστική» εάν έδειχνε αδιαφορία στην παροχή βοήθειας για να μην αποτελέσει η ίδια στόχο τρομοκρατών, δήλωσε ο Υπουργός, λέγοντας πως «εάν θελήσουν οι τζιχαντιστές δεν πρόκειται να χαριστούν σε καμιά χριστιανική χώρα.
Έχουν άλλες όμως προτεραιότητες. Εμείς οφείλαμε να συνδράμουμε διότι έτσι μας θεωρούν ως ένα εταίρο στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις