Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ο Τραμπ παρακάμπτει το Κογκρέσο για πυρηνικό πλήγμα στη Β.Κορέα – Ολα τα στρατηγικά βομβαρδιστικά στον αέρα – Δείτε τα Β-2 Spirit

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου,  James Mattis, μίλησε για τους όρους μιας πυρηνικής επίθεσης στην Β.Κορέα αναστατώνοντας την παγκόσμια κοινή γνώμη,  για το τι μέλει
γενέσθαι στην κορεατική χερσόνησο εν μέσω πολιτικής κρίσης μετά τις συλλήψεις πρώην συνεργατών του προέδρου Τραμπ.
Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ διευκρίνισε ότι ένα πυρηνικό κτύπημα από τις ΗΠΑ θα υλοποιούνταν σε μια ειδική κατάσταση κατά την οποία ο πρόεδρος Ν.Τραμπ  θα έδινε  την εντολή ενός προληπτικού πυρηνικού  πλήγματος,  χωρίς να έχει λάβει προηγούμενη άδεια από το Κογκρέσο.
«Αν δούμε ότι ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια πυρηνική επίθεση κατά των  Ηνωμένων Πολιτειών και αυτό είναι αναπόφευκτο, τότε έχουμε τα κατάλληλα «εργαλεία» σε μια τέτοια κατάσταση με ένα προληπτικό πυρηνικό πλήγμα», είπε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.
Όταν ρωτήθηκε ο Mattis τι ακριβώς εννοεί  απάντησε λέγοντας ότι αναφέρεται  μόνο μια υποθετική κατάσταση κατά την οποία μια πυρηνική επίθεση κατά των των Ηνωμένων Πολιτειών θα ήταν  αναπόφευκτη, και η προληπτική επίθεση θα ήταν «ο μόνος τρόπος για να  σταματήσει.»
«Ο πρόεδρος πρέπει να προστατεύσει τη χώρα», δήλωσε ο Mattis.
Ο Τραμπ παρακάμπτει το Κογκρέσο για πυρηνικό πλήγμα στη Β.Κορέα – Ολα τα στρατηγικά βομβαρδιστικά στον αέρα – Δείτε τα Β-2 Spirit - Εικόνα0
Ταυτόχρονα, επικεφαλής του Πενταγώνου αν και δεν κατονόμασε κάποια συγκεκριμένη χώρα, σαφώς εννοούσε την Β.Κορέα και το καθεστώς Κίμ.
Την ίδια στιγμή στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ Β-2 προχώρησαν σε άσκηση εικονικού πυρηνικού πλήγματος κατά της Β.Κορέας από ανοιχτούς διαύλους επικοινωνιών.. για να ακουστούν τα πάντα  για λόγους ψυχολογικού πολέμου.
Ενώ,  μοίρες αμερικανικών αεροσκαφών  F-35A μεταστάθμευσαν  στην Ιαπωνία για ασκήσεις  6 μηνών αλλά και για την ασφάλεια της περιοχής.
Περίπου 24 αεροσκάφη  F-35 stealth  Lightning II προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση στην Οκινάουα  για  ανάπτυξη  έξι μηνών που αποτελεί  μέρος των προγραμμάτων «ασφάλειας του πολεμικού θεάτρου» του δυτικού Ειρηνικού, όπως αναφέρει ο αμερικανικός τύπος.
Τα μαχητικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Kadena το απόγευμα της Δευτέρας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της βάσης στην Οκινάουα .
Θα ενωθούν με άλλα  10 μαχητικά του ιδίου τύπου από την 34η πτέρυγα  της Utah για να βοηθήσουν σύμφωνα με  δέσμευση των ΗΠΑ  στην σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή , ανακοίνωσε η αμερικανική  Πολεμική Αεροπορία.
Στην βάση ευρίσκονται  περίπου 300 Αμερικανοί πιλότοι  από την αεροπορική  βάση  Hill.
Ο Τραμπ παρακάμπτει το Κογκρέσο για πυρηνικό πλήγμα στη Β.Κορέα – Ολα τα στρατηγικά βομβαρδιστικά στον αέρα – Δείτε τα Β-2 Spirit - Εικόνα1
Έγκυροι αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προετοιμάζει το έδαφος για ένα πυρηνικό προληπτικό πλήγμα κατά της Βόρειας Κορέας , η οποία ετοιμάζει με την σειρά της βαλλιστικό πύραυλο με βεληνεκές άνω των 2000 χλμ ,ο οποίος δύνανται να προκαλέσει απώλειες σε αμερικανικό έδαφος.
Οι ΗΠΑ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουν την ολοκλήρωση της κατασκευής αυτού του βορειοκορεατικού πυραύλου , επικαλούμενες «κατάσταση πυρηνικής απειλής» κατά αμερικανικού εδάφους και χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου θα επιτεθούν στην χώρα αυτή.
Σήμερα επίσης ως γνωστό , κατέρρευσε υπό κατασκευή τούνελ στον χώρο τον πυρηνικών δοκιμών στην Βόρεια Κορέα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 200 εργάτες και να έχουν εγκλωβιστεί τουλάχιστον 100.
Κινέζοι γεωλόγοι σήμερα προειδοποίησαν τους ομολόγους τους από τη Βόρεια Κορέα ότι η υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση Punggye-ri ενδέχεται να καταρρεύσει εάν οι μελλοντικές δοκιμές διεξαχθούν στην ίδια θέση.
Ο Τραμπ παρακάμπτει το Κογκρέσο για πυρηνικό πλήγμα στη Β.Κορέα – Ολα τα στρατηγικά βομβαρδιστικά στον αέρα – Δείτε τα Β-2 Spirit - Εικόνα2
Οι ίδιοι  εμπειρογνώμονες ισχυρίστηκαν ότι οι όποιες μελλοντικές δοκιμές θα μπορούσαν να προκαλέσουν στην περιοχή έκκληση ραδιενεργών αποβλήτων μέσω του ανέμου και των ρωγμών που δημιουργήθηκαν στο βουνό κατά τη διάρκεια της έκρηξης.
Το θανάσιμο σύννεφο ακτινοβολίας θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το δυτικό ημισφαίριο προκαλώντας μια μεγάλη παγκόσμια καταστροφή.
Τα επικίνδυνα υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας θα μπορούσαν να σκοτώσουν χιλιάδες ή και εκατομμύρια πολίτες ίσως όχι άμεσα, αλλά τις επόμενες εβδομάδες, μήνες και χρόνια.
Για αυτό τον λόγο η Β.Κορέα τέθηκε επίσημα στο στόχαστρο ολόκληρου του πλανήτη μιας και οι δοκιμές της μπορούν να προκαλέσουν απώλειες χιλιάδων ανθρώπων σε μεγάλη έκταση από την περιοχή δοκιμών.
Σύμφωνα με τους ειδικούς το Τσερνομπίλ θα ήταν ένα μεσαίου τύπου περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος  μπροστά στις δοκιμές της Β.Κορέας .
Δείτε το Β-2 Spirit σε αποστολή στη Β.Κορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις