Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Άφεση αμαρτιών ζήτησε ο Αμβρόσιος – Γονάτισε, δάκρυσε και ζήτησε συγγνώμη (Video)Με δάκρυα στα μάτια γονάτισε μπροστά στην Ωραία Πύλη της Φανερωμένης Αιγίου ο μητροπολίτης
Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος ζητώντας συγγνώμη από όσους στενοχώρησε.
Ο  Αμβρόσιος, για άλλη μια φορά επανέλαβε την προθεσή του να παραιτηθεί, έπειτα από  40 ολόκληρα χρόνια αρχιερατείας του στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Στο τέλος της εξομολογητικής του ομιλίας, ο ιεράρχης, ζήτησε φανερά συγκινημένος συγγνώμη από όσους στεναχώρησε ή πίκρανε με λόγια και πράξεις του λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Συγχωρήστε μου, σας παρακαλώ και σας ικετεύω, συγχωρήστε μου αδελφοί μου και παιδιά μου, τα λάθη μου, τις παραλείψεις μου, τις ατέλειες του χαρακτήρος μου! Και δοξάστε μαζί μου το Όνομά του Κυρίου μας» συμπληρώνοντας οτι «Όλα έχουν ένα τέλος και ήρθε η ώρα να ζήσω μαζί σας εδώ, στο Αίγιο και στα Καλάβρυτα, έξω από τα επίσημα».
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οπως αναφέρει το kalavrytanews, ο  Αμβρόσιος θα παραμείνει στη θέση του έως τα τέλη του 2018 και αμέσως θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διαδοχή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις