Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Αλβανία: «Με την ανοχή της αστυνομίας αυξήθηκαν οι εκτάσεις καλλιέργειας κάνναβης»…

«Δραστική μείωση της φύτευσης κάνναβης στην Αλβανία», έχει τίτλο το δημοσίευμα, ενώ το κείμενο τονίζει ότι η αύξηση της καλλιέργειας κάνναβης έγινε με την ανοχή της αλβανικής αστυνομίας

«Το φαινόμενο της αύξησης της καλλιέργειας κάνναβης σε πολλές περιοχές της χώρας οφείλεται στη
σιωπή της αστυνομίας. Πριν από ένα χρόνο, το 2016, διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση των εκτάσεων καλλιέργειας κάνναβης σε διάφορα μέρη της επικράτειας. Η αδυναμία των δομών μας ή η ικανότητα και η πολυπλοκότητα των εγκληματιών, απομένει να αναλυθεί. Το σίγουρο είναι ότι η ζημιά είναι μεγάλη και πολύπλευρη», τόνισε ο υπουργός (Εσωτερικών) Φατμίρ Τζαφάι.
Η Ιταλία είναι η χώρα η οποία πλήττεται  περισσότερο από τόνους αλβανικής κάνναβης και οι υπηρεσίες επιβολή του νόμου απαιτούν να χτυπηθούν οι επικεφαλής των οργανώσεων διακίνησης.
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι, έφθασε στα Τίρανα για να μεταφέρει αυτό το μήνυμα.
Συναντήθηκε πρώτα με τον Αλβανό ομόλογό του, Φατμίρ Τζαφάι και κατόπιν έγινε δεκτός από τον πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα.
Στην ιταλική αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο διοικητής της ιταλικής Οικονομικής Φρουράς, Τζόρτζιο Τόσι, ο οποίος τόνισε:
 Μόνο τον περασμένο χρόνο, η «Guardia di Finanza» κατέσχεσε κατά μήκος της ακτής, 33 τόνους ναρκωτικών, που σημαίνει αύξηση 116% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Ο Φατμίρ Τζαφάι θα επισημάνει ότι ‘ορισμένοι’ αστυνομικοί  φάνηκαν ανίκανοι να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους και να επιβάλλουν το νόμο στους καλλιεργητές της κάνναβης. Πολλοί, ακόμη, αξιωματικοί  της αστυνομπίας σιωπούσαν για το φαινόμενο αυτό με αντάλλαγμα κάποιας αμοιβής ή ίσως και από φόβο…
Παρόλο αυτά, το δημοσίευμα τονίζει ότι υπάρχουν στοιχεία ότι μειώθηκαν οι καλλιεργούμενες εκτάσεις στη χώρα με ρίζες κάνναβης.
(Στοιχεία από Ραδιοτηλεόραση Αλβανίας- rtsh.al)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις