Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Διαμαρτυρία ένστολων στη Μόρια για το Προσφυγικό

Ανησυχία για την αύξηση των προσφυγικών ροών το τελευταίο δεκαήμερο.


Ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί έξω από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας, με την οποία οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας στη Λέσβο ζήτησαν την άμεση αντιμετώπιση των
προβλημάτων σχετικά με τη διαχείριση του Προσφυγικού.
Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, ο γενικός γραμματέας της, Απόστολος Παπαδέλλης, αναφέρθηκε στο λιγοστό προσωπικό που καλείται να καλύψει τις ανάγκες των μονάδων που δημιουργήθηκαν, λόγω των αναγκών του Προαναχωρησιακού Κέντρου, αλλά και στις ελλείψεις στις δομές φύλαξης, τις οποίες όλη, σχεδόν, η δύναμη της αστυνομίας καλείται να διαχειριστεί. Και αυτό, σε βάρος των άλλων αναγκών αστυνόμευσης του νησιού.
Ανάλογη και η κατάσταση στο Λιμενικό Σώμα, αλλά και στο ΕΚΑΒ, όπως τόνισαν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών τους οργάνων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.
ΛΕΣΒΟΣ - ΜΟΡΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Στην εκδήλωση συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, μεταφέροντας στους συγκεντρωμένους την συμπαράσταση του Δήμου στα αιτήματα τους.

Κινητοποιήσεις και από τους πρόσφυγες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα έξω από το ΚΥΤ της Μόριας, μετανάστες και πρόσφυγες που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό, τον οποίο χαρακτηρίζουν “στρατόπεδο συγκέντρωσης”.
ΛΕΣΒΟΣ - ΜΟΡΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Επίσης, δηλώνουν τη συμπαράσταση τους σε ομάδα απεργών πείνας που βρίσκονται εδώ και 15 περίπου μέρες στην πλατεία Σαπφούς στην πόλη της Μυτιλήνης, ζητώντας να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν από το νησί.

Ανησυχία για την αύξηση των προσφυγικών ροών στα νησιά

Παραμένουν αυξημένες οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο, σύμφωνα με τα στοιχεία αφίξεων από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα στη Λέσβο έφθασαν και καταγράφηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια συνολικά 1.000 άτομα. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, στη Χίο έφθασαν 485 άτομα και στη Σάμο 114.
AP - Πρόσφυγες - μετανάστες - σωσίβια
Συνολικά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου στα νησιά του βορείου Αιγαίου έφθασαν 1.599 πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με στοιχεία της Τουρκικής Ακτοφυλακής από 1 έως και 13 Νοεμβρίου υπήρξαν 23 επιχειρήσεις μέσα στα τουρκικά χορικά ύδατα, σε σκάφη που μετέφεραν μετανάστες και πρόσφυγες σε ακτές νησιών του Αιγαίου και επαναπροωθήθηκαν σε τουρκικές ακτές συνολικά 1.196 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις