Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Είμαστε σε ετοιμότητα απέναντι στους νταβατζήδες των διοδίων…!Ζωή Κωνσταντοπούλου: Είμαστε σε ετοιμότητα απέναντι στους νταβατζήδες των διοδίων…! Είμαστε εδώ για να υπερασπισθούμε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε ελεύθερα στην πατρίδα μας!

 


Στα δικαστήρια της Λαμίας, βρέθηκε στις 24/11 το πρωί, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σαν συνήγορος υπεράσπισης αγωνιστών του Κινήματος Ενάντια στα Διόδια, που διώκονται μετά από μήνυση της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ.
Μεταξύ των διωκόμενων αγωνιστών ήταν και ο Βασίλης Κυριακάκης (πρώην βουλευτής και πρώην επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για τη Λαμία).
Οι παραπάνω, κατηγορούνται ότι το Σεπτέμβριο του 2012, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στην εγκατάσταση του πλευρικού σταθμού διοδίων στην Τραγάνα, προκάλεσαν «διακεκριμένες φθορές κατά συναυτουργία».
Πρόκειται για μια σειρά δικών, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα, ενάντια σε πολίτες που υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση στους δρόμους, χωρίς διόδια.
Δίπλα τους, στα Δικαστήρια Λαμίας, με αίτημα να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών, βρέθηκαν αλληλέγγυοι πολίτες, μέλη της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Πολιτών για τη Λαμία και κινήσεων ενάντια στα διόδια από τη Λαμία, τη Λοκρίδα αλλά και την επιτροπή Αγώνα Διονύσου-Κηφισιάς – Ωρωπού.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής την οποία, κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ και δημοτικός σύμβουλος Π. Φώσκολος, με το αιτιολογικό κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων κατηγορίας. Η έδρα έκανε δεκτό το αίτημα ορίζοντας νέα δικάσιμο για τις 7 Μαρτίου 2018.
Η συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων αγωνιστών, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία χαρακτηρίζοντας το αίτημα της εταιρείας «ακραίο και καταχρηστικό».

Μετά την απόφαση της αναβολής η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε:
«Σήμερα η δίκη πήρε αναβολή. Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα πάντοτε απέναντι στους εργολάβους, είμαστε σε ετοιμότητα απέναντι στους νταβατζήδες των διοδίων. Είμαστε εδώ σήμερα , θα είμαστε εδώ και στις 7 Μαρτίου του 2018 για να δικαστεί μια υπόθεση η οποία αφορά το δικαίωμα όλων μας να κυκλοφορούμε ελεύθερα στην πατρίδα μας. Η πολιτική αγωγή της ΝΕΑ ΟΔΟΥ θέλησε να πάρει μια παράταση, θέλησε να εξασφαλίσει την αναβολή,  επικαλούμενη την απουσία ενός εκ των τριών συνηγόρου ενώ, μπορούσε να έχει υπεράσπιση.
Εμείς θα είμαστε εδώ και το Μάρτιο και θα λάμψει η αλήθεια, θα λάμψει το δίκαιο των πολιτών για να μην τους επιβάλλονται διόδια για την καθημερινή τους μετακίνηση».
 
Από την πλευρά του ο Βασίλης Κυριακάκης υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ σήμερα γιατί διεκδικούμε το δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση όλων στους αυτοκινητόδρομους της χώρας μας που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και έχουν παραδοθεί για κερδοσκοπία σε μεγάλους κερδοσκοπικούς ομίλους. Είμαστε εδώ στον δρόμο του ΑΓΩΝΑ, της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ και αυτόν τον αγώνα θα συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη»

Τέλος. ο κ. Κυριακάκης ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στα δικαστήρια για να τους συμπαρασταθούν και την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου που ανέλαβε την υπεράσπιση τους.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις