Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΥΤΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ!

Δεν… ιδρώνει το αυτί του Γιάννη Μπουτάρη, αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και δικαιολογημένα, μετά την «γκάφα» του να αποκαλέσει τα Σκόπια «Μακεδονία» στην πρόσφατη επίσκεψή του στην γειτονική χώρα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχώρησε την Τρίτη σε διευκρινιστική δήλωση για την κριτική που δέχθηκε για το γεγονός ότι, κατά την επίσκεψή του στην πΓΔΜ, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».
Ωστόσο, δεν δίνει σαφή απάντηση για τους λόγους που χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδονία», ούτε παραδέχεται το λάθος του όπως είχε κάνει τον Αύγουστο του 2016.
Τουναντίον, αναφέρει ότι «ο Δήμος ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την εξωτερική πολιτική της χώρας και τη θέση της χρήσης σύνθετου ονόματος στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ».
Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη:
«Η πρόσφατη επίσκεψη και οι επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας έγιναν κατόπιν επίσημης πρόσκλησης, σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, στη Θεσσαλονίκη πριν από περίπου ένα μήνα. Στην ατζέντα των συζητήσεων, όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, περιλαμβάνονταν αποκλειστικά θέματα ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ πόλεων των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου ‘’Διπλωματία των Πόλεων’’. Είναι αυτονόητο ότι για κάθε επίσκεψη στο πλαίσιο της ‘’Διπλωματίας των Πόλεων’’ ενημερώνουμε τον Υπουργό Εξωτερικών.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν ασκεί εξωτερική πολιτική, δεν εκπροσωπεί σε καμία περίπτωση το Υπουργείο Εξωτερικών σε τέτοιου είδους συναντήσεις, ούτε, βέβαια, παίρνει οδηγίες ή κατευθύνσεις. Ο Δήμος ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την εξωτερική πολιτική της χώρας και τη θέση της χρήσης σύνθετου ονόματος στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, την οποία, εξάλλου, υιοθετούν η κυβέρνηση και η πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης».
Πηγή : thinknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις