Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

«Καμπανάκι» Τσακαλώτου: Κίνδυνος για τις τράπεζες αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί των συμβολαιογράφων

Στους πλειστηριασμούς αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι αν δεν προχωρήσουν οι
ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί εξαιτίας του «μπλόκου» των συμβολαιογράφων, που έχουν προαναγγείλει αποχή έως τις 31 Δεκεμβρίου, υπάρχει κίνδυνος για τις τράπεζες - καθώς δεν θα μειωθούν τα «κόκκινα δάνεια» - και εξέφρασε φόβους ότι οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ θα θέσουν θέμα ανακεφαλαιοποίησης.

Μέτρα-ασπίδα από το υπουργείο Δικαιοσύνης
Από την πλευρά το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε μέτρα-ασπίδα για τους συμβολαιογράφους για να σταματήσουν το «μπλόκο» στους πλειστηριασμούς.
Οπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τους συμβολαιογράφους , μετατρέπεται σε αυτεπάγγελτο αδίκημα η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης, δηλαδή η εισβολή στα γραφεία τους, που σημαίνει πως η αστυνομία χωρίς μήνυση από την πλευρά των παθόντων θα μπορεί να συλλαμβάνει.
Μαξίμου: Θα λάβουμε όλα τα μέτρα
Παράλληλα πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι «Η υποχρέωση να πληρώνουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές τα χρέη τους στις τράπεζες είναι σταθερή θέση της κυβέρνησης και φυσικά και του υπουργού Οικονομικών.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα, ώστε να μην κρύβονται αυτοί οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πίσω από επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων».


Πηγή ρεπορτάζ: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις