Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

“Όχι” της Κυβέρνησης σε τροπολογία της ΝΔ για κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε αυστηροποίηση του νόμου και επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας.


Τροπολογία για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και την επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.
Όπως αναμενόταν, όμως, η Κυβέρνηση την απέρριψε και δια στόματος Ευκλείδη Τσακαλώτου κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι διολισθαίνει σε ακροδεξιά ατζέντα.
Στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τις ρυθμίσεις στην αγορά παιγνίων, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν:
«Η Κυβέρνηση αντί να αναγνωρίσει το λάθος της να αποσυμφορήσει τα σωφρονιστικά καταστήματα με χιλιάδες αποφυλακίσεις ακόμη και εγκληματιών για κακουργήματα, σήμερα αποκαλύπτεται ότι προωθεί κάτι εξίσου επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια. Καθιστά ελαστικότερη την χορήγηση ολιγοήμερων αδειών στους κρατουμένους, με συνέπεια ακόμη και οι τρομοκράτες να βγαίνουν κάθε τόσο από τις φυλακές και να καταστρώνουν ελεύθερα τα επόμενα σχέδιά  τους.
Καλούμε την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η γενικευμένη ανομία στην χώρα, συνδέεται ευθέως με τις άφρονες επιλογές της.

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε σήμερα στη Βουλή τροπολογία η οποία επαναφέρει την ανάγκη ίδρυσης φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’, απαγορεύοντας – μεταξύ άλλων – την χορήγηση αδειών σε τρομοκράτες και ζητεί την άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.
Αν δεν κατανοεί η Κυβέρνηση το αυτονόητο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, ας ρωτήσει τον ίδιο τον πρώην Υπουργό της, που αναγνώρισε δημοσίως πόσο καταστροφικός απεδείχθη ο νόμος του».
Η Κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για υιοθέτηση ακροδεξιάς ατζέντας, που «δεν βοηθά ούτε το κόμμα, ούτε την κοινωνία» και σχολίασε ότι ο πολιτισμός μιας χώρας εξαρτάται και από το πώς αντιμετωπίζει τους φυλακισμένους. «Κοιτάξτε τις δημοσκοπήσεις πως αντέχει η Χρυσή Αυγή και δεν πέφτει» είπε μεταξύ άλλων.
Δημ. Κουφοντίνας - έξοδος - άδεια - φυλακές Κορυδαλλού
«Η πρόσφατη χορήγηση άδειας στο “πιστόλι της 17Ν” κατέδειξε το προβληματικό καθεστώς και η αίσθηση που υπάρχει στην κοινωνία είναι ότι το σύστημα τελεί υπό κατάρρευση», τόνισε από την πλευρά του ο Τομεάρχης Δημόσιας Τάξης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Αναιρείται το βέτο του εισαγγελέα για τις άδειες κρατουμένων

Επιεικέστερες διατάξεις στη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους προβλέπει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας ο οποίος έχει τεθεί εδώ και μέρες σε δημόσια διαβούλευση.
φυλακή - φυλακές
Λίγα 24ωρα μετά την έξοδο από τις φυλακές με διήμερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα και τη θύελλα των αντιδράσεων που προκάλεσε, αποκαλύπτεται ότι με τις νέες διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα αντί αυστηροποίησης, όπως ζητούσαν πολλοί, υπάρχει πρόβλεψη οπισθοχώρησης, όσον αφορά στο βέτο που (δικαιούται να) ασκεί ο εισαγγελέας σε περίπτωση διαφωνίας του με την άδεια του κρατούμενου.
Ενδεικτικό είναι πως πολλές από τις άδειες του πολυισοβίτη κρατούμενου της 17Ν, όπως γράφει το capital.gr είχαν μπλοκαριστεί από τον εισαγγελέα επόπτη των φυλακών  ο οποίος είχε ασκήσει βέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις