Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Οι “παράπλευρες απώλειες” από την υπόθεση των πυρομαχικών της Σαουδικής Αραβίας

Η υπόθεση με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία που δεν έγινε, κλιμακώνεται με την εμπλοκή της δικαιοσύνης και
με την συζήτηση στη Βουλή να αναμένεται τη Δευτέρα στη Βουλή. Η μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είναι δεδομένη κι έχει ήδη “παράπλευρες απώλειες”! Ποιες είναι αυτές;

Το κλίμα στην ΓΔΑΕΕ είναι εδώ και ημέρες πολύ βαρύ και επιδεινώθηκε με την ανακοίνωση της προκαταρκτικής εξέτασης της δικαιοσύνης για την υπόθεση των πυρομαχικών. Ο επικεφαλής της Ναύαρχος ε.α Κυριάκος Κυριακίδης μπήκε στο “κάδρο” από κόμματα και ΜΜΕ και αυτό φαίνεται ότι προκαλεί τις “παράπλευρες απώλειες” που προαναφέραμε.

Την Δευτέρα ήταν προγραμματισμένη η άφιξη Αμερικανών της Raytheon για να κλείσει με υπογραφή η υπόθεση  αντισταθμιστικών ύψους 78,384 εκατ. ευρώ.

Τα τέσσερα πρώτα προγράμματα συνολικού ύψους 71,3 εκατ. ευρώ, αφορούν το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot και δύο προγράμματα που περιλαμβάνουν την κατασκευή από την ελληνική αμυντική βιομηχανία υποσυστημάτων του Patriot συνολικού ύψους 48,425 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες του Militaire.gr  αναφέρουν πως η συνάντηση της Δευτέρας αναβλήθηκε! Από ποια πλευρά ζητήθηκε η αναβολή παραμένει αδιευκρίνιστο, αλλά δεν μπορεί να μπορεί να θεωρείτε έκπληξη, με τον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ “ελεγχόμενο”.

Η δεύτερη “παράπλευρη απώλεια” έχει να κάνει με την συμφωνία υποστήριξης των αεροσκαφών Mirage 2000. Προς το τέλος του μήνα έχει  προγραμματιστεί να μεταβεί στο Παρίσι ο Α/ΓΕΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, μαζί με τον Ναύαρχο Κυριακίδη με βασικό στόχο να υπάρξει συφωνία για την υποστήριξη των Mirage 2000. Ο Α/ΓΕΑ θα πάει στο Παρίσι, αλλά για τον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ κανείς δεν μπορεί να πάρει όρκο και θα ΄ναι απολύτως κατανοητό.

Με λίγα λόγια μέχρι η υπόθεση των πυρομαχικών της Σαουδικής Αραβίας λήξει όλα φαίνεται να “παγώνουν”. Το ΄χουμε ξαναδεί το έργο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις