Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Υπόθεση Κώστα Τσαλικίδη: Νέες αποκαλύψεις – Το στοιχείο που «μαρτυρά» δολοφονία

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη για να καταδικαστεί η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης
Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ώστε η ελληνική Δικαιοσύνη να ασχοληθεί εκ νέου με τη φερόμενη αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών αποφάσισε την ανάσυρση της δικογραφίας και ανέθεσε στον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να αναλάβει την έρευνα, η οποία θα είναι η τρίτη κατά σειρά.
Η ομόφωνη απόφαση του Eυρωπαϊκού Δικαστηρίου έδειξε ότι οι ελληνικές αρχές βιάστηκαν να κλείσουν την υπόθεση χωρίς να διενεργήσουν επαρκή έρευνα. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Αντώνης Λιόγας είχε ζητήσει προ ημερών τη σχετική δικογραφία μετά την απόφαση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου, το οποίο δικαίωσε τους συγγενείς του Τσαλικίδη, κρίνοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο
υποχρεούται να τους αποζημιώσει.
Το πιο σημαντικό στοιχείο που προσκόμισαν λοιπόν οι προσφεύγοντες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκύπτει μετά την εκταφή του εκλιπόντα, και από τις νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις που καταρτίστηκαν και οι οποίες αναφέρουν πως βρέθηκε σπασμένο το υοειδές οστό, εύρημα το οποίο είναι συμβατό με στραγγαλισμό.
Παράλληλα δεν έγινε «καμία αναπαράσταση», όπως επισημαίνουν οι συγγενείς παρά το γεγονός πως η αιτία του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη δεν είχε διασαφηνιστεί επαρκώς.
Δε διατάχθηκε ποτέ καμία αναπαράσταση του περιστατικού και καμία ιατροδικαστική εξέταση του τόπου θανάτου, παρά το αίτημα των συγγενών και τη σχετική πρόταση των τεχνικών συμβούλων τους.
Σύμφωνα με την απόφαση του Eυρωπαϊκού Δικαστηρίου, ο εισαγγελέας δεν προσπάθησε να επιλύσει τις ασυνέπειες που αποκαλύφθηκαν στο στάδιο της συμπληρωματικής έρευνας, ενώ αποφασίζοντας να τερματίσει τη συμπληρωματική έρευνα απέτυχε να διερευνήσει επαρκώς ή να εξηγήσει τις εμφανείς αντιφάσεις που προέκυψαν από αυτή.
Πηγή: Εφημερίδα Real news
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις