Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Αυτή είναι η ονομασία που θα προτείνουν στις συνομιλίες οι Σκοπιανοί

Mεταφέροντας πληροφορίες από συνέντευξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη σε αυστριακή εφημερίδα, το σκοπιανό ηλεκτρονικό περιοδικό Kurir
αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ και το κυβερνών του κόμμα είναι έτοιμο να αποδεχθεί στις προγραμματισμένες συνομιλίες την ονομασία «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας» ή την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».
Σε δηλώσεις του ο Γ. Μπουτάρης, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στα Σκόπια, δήλωσε επίσης:
«Ο Ζάεφ δεν έχει εθνικιστικές ιδέες όπως δυστυχώς είχε ο προκατοχός του Γκρούεφσκι και είναι έτοιμος να αποδεχθεί τον όρο ‘Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας’ ή ‘Βόρεια Μακεδονία’» συμπληρώνοντας ότι επίσης η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί ποτέ τον όρο ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’».
Στην συνέντευξη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι ο Ζ. Ζάεφ τον διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα αλλάξει το όνομα της χώρας του και ότι γίνονται προετοιμασίες για τις επερχομένες συνομιλίες, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, τονίζοντας απλά πως «υπάρχει θετικό κλίμα».
Να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες ο Γιάννης Μπουτάρης είχε κάνει για δεύτερη φορά το ίδιο λάθος, αποκαλώντας τα Σκόπια «Μακεδονία».
Στο πλαίσιο ημερήσιας επίσκεψής του στην ΠΓΔΜ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκεόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ.
Μιλώντας στα αγγλικά, ο κ. Μπουτάρης τόνισε στους δημοσιογράφους ότι πρότεινε η επόμενη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, «Ελλάδας και «Μακεδονίας»», να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε κάνει πέρυσι το ίδιο λάθος. Κατά την επίσκεψή του στη γειτονική χώρα, είχε χρησιμοποιήσει πάλι την ονομασία της “Μακεδονίας” για την ΠΓΔΜ. σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις