Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Δημήτρης Στρατούλης: Η τραγωδία στη Δυτική Αττική…


Δημήτρης Στρατούλης: Η τραγωδία στη Δυτική Αττική…

Τραγωδία στη Δυτική Αττική: Τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και τα μνημόνια κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

Άρθρο Δημήτρη Στρατούλη στην Κυριακάτικη kontra news

 


Η δυτική Αττική έζησε αυτή την εβδομάδα μια ακόμα τραγωδία από το συνεχές χρονικό προαναγγελθεισών καταστροφών, που συντελούνται αφενός από την τραγική έλλειψη υποδομών, έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και κυβερνητικού σχεδιασμού και αφετέρου από μεγαλοεργολάβους, οι οποίοι με την ανοχή κράτους και τοπικών αρχών διαλύουν το περιβάλλον και μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν σε ανθρώπινες ζωές.
Η τραγωδία, που εκτυλίχθηκε στη Νέα Πέραμο και στη Μάνδρα Αττικής, έρχεται να καταδείξει με τον πλέον δραματικό τρόπο, τις τεράστιες «πληγές» και τις εξωφρενικές ελλείψεις ενός Κράτους που εδώ και 8 χρόνια δέχεται ένα διαρκές «κούρεμα» σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές, για χάρη της ικανοποίησης των αντιλαϊκών επιδιώξεων και των «δηλητηριωδών» απαιτήσεων των οι δανειστών της χώρας μας για αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα για την αποπληρωμή των δανείων τους. Η Ελλάδα των μνημονίων ήδη θρηνεί τόσους πολλούς νεκρούς, εξαιτίας των πρωτοφανών ελλείψεων, που ήρθαν στην επιφάνεια από την καταρρακτώδη βροχή.
Η σημερινή νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τα παλαιομνημονιακά κόμματα, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν όχι μόνο τα χρόνια των μνημονίων αλλά και τις προηγούμενες δεκαετίες, επιχειρούν να «κρυφτούν» πίσω από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, απλά και μόνο για να συγκαλύψουν τις δικές τους τεράστιες πολιτικές – και όχι μόνο -ευθύνες για αυτή την καταστροφή.
Όμως οι νεκροί, οι δεκάδες τραυματίες, το δράμα των οικογενειών τους και οι πρωτοφανείς καταστροφές σπιτιών και καταστημάτων ανθρώπων που ανήκουν, ως επί το πλείστον, στα φτωχά λαϊκά στρώματα (σε αυτά που έχουν λεηλατηθεί εισοδηματικά από τις πολιτικές σκληρής λιτότητας των μνημονίων) έρχονται να αναδείξουν με τον πλέον τραγικό τρόπο την απόλυτη «γύμνια» του αποψιλωμένου κρατικού μηχανισμού, των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών και τις δολοφονικές ευθύνες των μεγαλοκατασκευαστών - «καρχαριών» (είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι από τη βροχή μετατράπηκε σε ποτάμι - θανάτου και η Ολυμπία Οδός με τα «χρυσά» διόδια).
Αυτή φορά θα πρέπει επιτέλους να διερευνηθούν τα αίτια της καταστροφής και να αποδοθούν άμεσα πολιτικές, αστικές και ποινικές ευθύνες σε όλους όσοι -πολιτικά αρμοδίους και μη- δεν προέβησαν εκ των προτέρων, ως όφειλαν, στις απαραίτητες ενέργειες, για να είναι προστατευμένες από ακραία καιρικά φαινόμενα, λαϊκές περιοχές, όπως η Νέα Πέραμος, η Μάνδρα Αττικής και τα Μέγαρα, που βιώνουν την εγκατάλειψη από το Κράτος εδώ και χρόνια.
Επιτέλους, κάποιοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την τραγωδία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μείνουν ατιμώρητοι, για μια ακόμη φορά, όσοι ευθύνονται για την απώλεια της ζωής, της υγείας και των περιουσιών τόσων συνανθρώπων μας.
Η κυβέρνηση, όλος ο κρατικός μηχανισμός, η Περιφέρεια και οι δήμοι Μεγαρέων και Μάνδρας πρέπει να στηρίξουν άμεσα και με κάθε τρόπο τους κατοίκους των πλημμυρισμένων περιοχών, σπιτιών και καταστημάτων. Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα στήριξης και ανακούφισης των κατοίκων και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες όλων όσων έχουν πληγεί από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Να καταγραφούν τάχιστα οι ζημιές, να παρθούν μέτρα αποκατάστασης και να αποζημιωθούν ολοκληρωτικά οι πληγέντες.
Επίσης, να κληθούν για να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που εκμεταλλεύονται την «Ολυμπία Οδό» και να αποκαταστήσουν το περιβάλλον με τις απορροές, που πρέπει, για να μην θρηνήσουμε νέα θύματα.
Δεν αρκεί να δίνουμε συλλυπητήρια στις οικογένειες για τον άδικο χαμό των οικείων τους, αλλά να παραμείνουμε αλληλέγγυοι κοντά τους, μέχρι τη τελική δικαίωση τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις