Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Απέτρεψε δολοφονία του ανιψιού του Κιμ Γιονγκ Ουν η Κίνα;

Οι κινεζικές αρχές φημολογείται πως απέτρεψαν συνωμοσία επτά Βορειοκορεατών που είχαν σκοπό τη δολοφονία του Κιμ Χαν Σολ,
ανιψιού του Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιν Γιονγκ Ουν. Ο Κιμ Χαν Σολ είναι γιος του πριν λίγο καιρό δολοφονημένου στη Μαλαισία ετεροθαλή αδερφού του δικτάτορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Βόρεια Κορέα έστειλε την ομάδα των επτά δολοφόνων για να εξοντώσει τον 22χρονη Σολ, αλλά οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν δύο από αυτούς και τους ανέκριναν. Η «δυναστεία» των Κιμ κυβερνά τη Βόρεια Κορέα σχεδόν επί 70 χρόνια με τον νυν «ηγέτη» να έχει παραλάβει την κυβέρνηση από τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Ωστόσο ο Ιλ είχε έναν μεγαλύτερο γιο, τον Κιμ Γιόνγκ Ναμ, ο οποίος δολοφονήθηκε σχετικά πρόσφατα στη Μαλαισία. Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν τρέμει μην τυχόν ανατραπεί και φροντίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ξεκαθαρίζει το τοπίο και εντός της οικογένειάς του.

Μετά τη δολοφονία του Ναμ κυκλοφόρησαν φήμες πως το Πεκίνο σχεδιάζει την ανατροπή του Ουν, μέσω ενός θείου του που είχε καλές σχέσεις με την Κίνα, αλλά δεν πρόλαβε να τις αξιοποιήσει καθώς εκτελέστηκε. Ο δε Κιν Χαν Σολ καταφέρετε δημόσια κατά του δικτάτορα θείου του κατηγορώντας τον για τον θάνατο του πατέρα του.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις