Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017

Ο γερμανικός στρατός θεωρεί πιθανή τη διάλυση της Ε.Ε.

Ο γερμανικός στρατός θεωρεί τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνολικά της Δύσης όπως την ξέρουμε, τις επόμενες δεκαετίες πιθανή, σύμφωνα με εσωτερική έρευνα που αποκαλύπτει το περιοδικό Der Spiegel.
H έρευνα των 102 σελίδων, υπό τον τίτλο «Στρατηγική Προοπτική 2040» – η οποία συντάχθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου και κρατήθηκε απόρρητη – αναδεικνύει έξι σενάρια για το πώς οι κοινωνικές τάσεις και οι διεθνείς συγκρούσεις μπορεί να εξελιχθούν και να επηρεάσουν τη γερμανική ασφάλεια, όπως αναφέρει το περιοδικό.   
Ένα από τα σενάρια που εξετάζει η έρευνα, αφορά τη χειρότερη εξέλιξη για την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την οποία η Γερμανία θα εξαναγκαστεί να παίξει «ενεργό ρόλο». Σύμφωνα με το σενάριο, η παγκόσμια τάξη καταρρέει έπειτα από «δεκαετίες αστάθειας», τα συστήματα αξιών χάνουν την επιρροή τους και η παγκοσμιοποίηση σταματά.
«Ο ολοένα μη τακτικός, μερικές φορές χαοτικός και επιρρεπής στις συγκρούσεις κόσμος αλλάζει δραματικά το περιβάλλον ασφαλείας της Γερμανίας και της Ευρώπης».
Σύμφωνα με ένα άλλο σενάριο, με τίτλο «η Δύση εναντίον της Ανατολής», κάποια από τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης «παγώνουν» την ενσωμάτωσή τους στην ΕΕ, την ώρα που άλλες χώρες συμμετέχουν στο λεγόμενο «Ανατολικό Μπλοκ».
Ο «πολυπολικός ανταγωνισμός» του σεναρίου αυτού, ωθεί τη γιγάντωση του εξτρεμισμού ενώ, αρκετοί εκ των εταίρων της ΕΕ, στρέφονται σε πολιτικά μοντέλα τύπου Ρωσίας.Στο έγγραφο δεν καταγράφεται τελική πρόγνωση, ούτε αναφέρεται σε συγκεκριμένες χώρες, ωστόσο οι ερευνητές των Ομοσπονδιακών Ένοπλων Δυνάμεων κάνουν λόγο για σενάρια που θα εκτυλιχθούν μέχρι το 2040.  
ΠΗΓΗ cnn.gr
veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις