Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Κάμερα καταγράφει τον δολοφόνο με άλλη εικόνα. Η νέα μαρτυρία οδηγεί στην Αγραφιώτου;

Μια άγρια δολοφονία που σκόρπισε τον τρόμο, η σύλληψη του δράστη, η οργή του κόσμου, τα ερωτήματα που ζητάνε απαντήσεις και το νέο στοιχείο από κάμερα που ήρθε στο «Φως»…

Αυτά είναι τα στοιχεία της υπόθεσης  με θύμα τη νεαρή εφοριακό που εξακολουθεί να απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη…
Η Αγγελική Νικολούλη το βράδυ της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου, παρουσίασε τις εξελίξεις γύρω από την στυγερή δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη αλλά και την αποκαλυπτική έρευνα του «Τούνελ» στον τόπο της σφαγής, που κατέδειξε τον τρόπο επίθεσης και διαφυγής του δολοφόνου.
Ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος της 32χρονης εφοριακού  στο Β’ Νεκροταφείο,  συνελήφθη και θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.
Την ίδια ώρα τηλεθεατές παρά το γεγονός ότι το έγκλημα εξιχνιάστηκε χάρη στη μεθοδική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, δυσπιστούν και εκφράζουν ερωτήματα …
Το «Τούνελ» προσπάθησε να δώσει απαντήσεις ώστε να μη μείνει σ’ αυτήν την ανατριχιαστική ιστορία, ούτε σκιά.
Η νέα μαρτυρία οδηγεί στην Αγραφιώτου;
Φίλος της εκπομπής που έπεσε θύμα του δράστη όταν του έκλεψε το αυτοκίνητο, έστειλε στην εκπομπή τη φωτογραφία του. Προερχόταν από κλειστό κύκλωμα υπογείου πάρκινγκ πολυκαταστήματος στο Μαρούσι.
Σ’ αυτήν εμφανίζεται περιποιημένα ντυμένος και σύμφωνα με τον μάρτυρα έφτασε στο σημείο με ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW. Ήταν λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της Δώρας.
Η μαρτυρία αυτή άνοιξε τη συζήτηση στο στούντιο για την υπόθεση της Ελευθερίας Αγραφιώτου που δολοφονήθηκε στις  21 Απριλίου του 2016 σε υπόγειο γκαράζ της ίδιας περιοχής. Η έρευνα για τον εντοπισμό του δολοφόνου της παραμένει ακόμα ανοιχτή.
Η κουβέντα επικεντρώθηκε στο αν ο ίδιος θα μπορούσε να διαπράξει αυτό το έγκλημα, αφού η συγκεκριμένη περιοχή ήταν στο πεδίο δράσης του. Βέβαια την περίοδο εκείνη ήταν φυλακισμένος στη Χαλκίδα και μόνο αν είχε άδεια θα μπορούσε να εμπλακεί.
Άλλη τηλεθεάτρια που επικοινώνησε με το «Τούνελ»  αναγνώρισε στο πρόσωπο του τον άνθρωπο που την επιτέθηκε στις αρχές του καλοκαιριού σε κατάστημα στα Βριλήσσια. Την τραυμάτισε και κατάφερε να της πάρει την τσάντα.
Ερωτήματα – απαντήσεις
«Όταν η κοινή γνώμη αναστατώνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, καλό είναι να δίνονται πληρέστερες απαντήσεις. Είναι μια ομολογούμενη δολοφονία. Ο δράστης που ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν κάτω από συνθήκες στέρησης, θυμήθηκε και περιέγραψε λεπτομερώς τις κινήσεις του αλλά όχι που πέταξε την τσάντα του θύματος του. Έγινε αναπαράσταση;» αναρωτήθηκε ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Θανάσης Κατερινόπουλος.
Για τις Αρχές δεν έχει τεθεί θέμα αναπαράστασης. Θεωρούν ότι «έδεσαν» την υπόθεση με ακράδαντα στοιχεία, συν την ομολογία του κατηγορουμένου. Οι αστυνομικοί τον πήγαν στο σημείο, προσπάθησαν για ώρες να βρουν το οικόπεδο που πέταξε την τσάντα, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.
Στο ενδεχόμενο αν είχε συνεργό, οι Αρχές δεν έχουν ούτε απόδειξη, ούτε ένδειξη για κάτι τέτοιο. Δεν υπήρξε κάποιο στοιχείο που να έδειξε ότι παρακολουθούσε από πριν το θύμα του.
Ο ίδιος κατά την απολογία του ισχυρίστηκε πως πάλεψε με τη Δώρα και πως εκείνη προσπάθησε να τον τραβήξει από τα μαλλιά. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που διενήργησε την νεκροτομή, δεν εντοπίστηκαν ίχνη πάλης, ενώ στα μείγματα που λήφθηκαν από τα νύχια της κοπέλας δεν βρέθηκε δικό του γενετικό υλικό. Ο δράστης είπε στους αστυνομικούς πως αμέσως μετά το έγκλημα ξύρισε τα μαλλιά του, από φόβο μήπως τον αναγνωρίσουν.
Το δικό του DNA βρέθηκε πάνω στις χαρτοπετσέτες με τις οποίες ισχυρίστηκε ότι σκούπισε τα αίματα του θύματος του και τις πέταξε στο νεκροταφείο. Παρά το γεγονός ότι ήταν σεσημασμένος και είχε φυλακιστεί, δείγμα από το  γενετικό υλικό του, δεν υπήρχε στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.
Ένα ακόμη σημαντικό ερώτημα έθεσε ο εγκληματολόγος Παναγιώτης Παπαϊωάννου.
«Θα πρέπει να αναλογιστούμε,  πως αυτό το άτομο αποφυλακίστηκε αξιοποιώντας την ισχύουσα νομοθεσία, χωρίς να υπάρχει μέριμνα από το κράτος για την επανένταξη του στην κοινωνία. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δυστυχώς το συναντάμε στην καθημερινότητα μας και μάλιστα με τόσο άγριο τρόπο».
anikolouli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις