Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Καρότα φούρνου με αρωματικά χόρτα!

Η περίοδος Νοέμβριος – Δεκέμβριος στην Κρήτη, είναι ένας γαστριμαργικός οργασμός.

Τόσο τα καζάνια, όσο και τα διάφορα πανηγύρια, δε σου αφήνουν πολλά περιθώρια δίαιτας. Ο μόνος τρόπος να πάρεις «άφεση αμαρτιών», είναι αυτό που θα συμπληρώσει ένα γαστριμαργικό «καζανομενού», να είναι ένα φαγητό με λίγες θερμίδες.

23021931 10214715381547289 1283515979 n

Τα καρότα στο φούρνο, με αρωματικά χόρτα και ξυνομυζήθρα, έχουν όλο το πακέτο, έτσι ώστε να κλέψουν την παράσταση.

Γευστικά, τραγανά και φυσικά υγιεινά. Δεν έχετε παρά να κόψετε ροδέλες καρότου, να τις ανακατέψετε με διάφορα αρωματικά φυτά της αρεσκείας σας (θυμάρι, ρίγανη, θρούμπι) και να τα αφήσετε σκεπασμένα σε ένα τάπερ για περίπου δύο ώρες. Στη συνέχεια, αλείψτε ένα ταψί με ελαιόλαδο, προσθέστε λίγο νερό, απλώστε μέσα τα καρότα και βάλτε το στο φούρνο να ψηθούν για περίπου 10 λεπτά. Ή και λιγότερο. Αφού κρυώσουν, ραντίστε τα με λίγο λαδολέμονο και προσθέστε ξυνομυζήθρα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τα καρότα στο φούρνο, αποτελούν ένα πλήρες γεύμα, αφού το μαγείρεμά τους στο φούρνο έχει πολλά θετικά, εάν φυσικά γίνει σωστά. Απαιτεί προθέρμανση του φούρνου και υψηλές θερμοκρασίες για μείωση του χρόνου μαγειρέματος, ενώ πρέπει να προσθέσουμε λίγο νερό και να τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις