Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017

Ν. Χουντής: Η λεηλασία της Ελλάδας ξεκίνησε με τις αρχαιότητες και συνεχίζεται σήμερα με τη δημόσια περιουσία!!!


Ν. Χουντής: Η λεηλασία της Ελλάδας ξεκίνησε με τις αρχαιότητες και συνεχίζεται σήμερα με τη δημόσια περιουσία!!!

Ν. Χουντής προς Π. Μοσκοβισί:   «Η λεηλασία της Ελλάδας που ξεκίνησε με τις αρχαιότητες, συνεχίζεται σήμερα με τη δημόσια περιουσία»


Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, μιλώντας στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τις διασυνοριακές αιτήσεις επιστροφής έργων τέχνης που λεηλατήθηκαν σε περίοδο ένοπλων συγκρούσεων, και απευθυνόμενος στον κ. Μοσκοβισί, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι εδώ βρίσκεται ο αρμόδιος Επίτροπος, θέλω να θυμίσω μια αντίστοιχη σημερινή λεηλασία δημόσιας περιουσίας και δημόσιων αγαθών που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα.
Τα ελληνικά αεροδρόμια τα έχουν πάρει οι Γερμανοί. Τους ελληνικούς σιδηροδρόμους οι Ιταλοί. Το νερό οι Γάλλοι. Τα υπερκέρδη των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Αντίστοιχα, στον τομέα του Πολιτισμού, έχει επέλθει μια λεηλασία έργων τέχνης και αρχαιοτήτων στην Ελλάδα, που κρατάει χρόνια.
Τα μάρμαρα του Παρθενώνα τα έχουν οι Βρετανοί, τα αγάλματα της Νίκης της Σαμοθράκης και της Αφροδίτης της Μήλου, τα έχουν οι Γάλλοι στο Λούβρο.
Αρχαιότητες και έργα τέχνης εκλάπησαν και απομακρύνθηκαν από την Ελλάδα, λόγω της ναζιστικής κατοχής.
«Σας ερωτώ κ. Επίτροπε, ως Έλληνας ευρωβουλευτής, αλλά και ως εισηγητής στη γνωμοδότηση για την Οδηγία σχετικά με τις διασυνοριακές αιτήσεις επιστροφής έργων τέχνης που λεηλατήθηκαν σε περίοδο ένοπλων συγκρούσεων:
Θα πάρει η Κομισιόν κάποια πρωτοβουλία, σχετικά με αυτές τις αρχαιότητες και τα έργα τέχνης που έχουν φύγει από τις χώρες προέλευσης;
Διότι, διαφορετικά, αυτά που λέγονται, περί ευαισθησίας, περί προστασίας της κοινής μας πολιτιστικής κληρονομιάς και περί έτους αφιερωμένου σ’ αυτά, θα ακούγονται πολύ υποκριτικά και δεν θα πείθουν για την αγαθότητα των προθέσεων».
Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Νίκου Χουντή, στο ακόλουθο link:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις