Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Σχέδιο Δολοφονίας Ερντογάν Στην Αθήνα! Τι λέει ο τούρκικος τύπος – Συναγερμός στο Μαξίμου

Ως έκτακτη είδηση μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και τη σύλληψη μελών του DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο) στην Αθήνα εν όψει της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο οι 9 συλληφθέντες σχεδίαζαν χτύπημα εναντίον του Τούρκου προέδρου κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα, που θα γίνει στις 7 και 8 Δεκεμβρίου όπως επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης
Ο Χακάν Τσαβούσογλου επανέλαβε μάλιστα ότι ο Ταγιπ Ερντογάν είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια.
Σε ανταπόκριση από την Αθήνα η εφημερίδα Hurriyet επισημαίνει στην ιστοσελίδα της ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν οκτώ άντρες και μία γυναίκα σε τρεις διαφορετικές διευθύνσεις.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναφέρει η εφημερίδα, τους κατάσχεσαν τα USB, ενώ σε ένα από τα σπίτια βρέθηκε και μια ουσία που δεν είναι γνωστή και στάλθηκε για εξετάσεις στα εργαστήρια της Αστυνομίας. Αναφέρεται ακόμη ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν Κούρκοι και Αφγανοί.
Οι εννέα συλληφθέντες (οκτώ άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, με τις κατηγορίες της κατοχής εκρηκτικών και άλλα αδικήματα.
Μαξίμου: «Εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση»
Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ως «εξαιρετικά σοβαρή και με εθνικές προεκτάσεις αφού αν υπήρχε δολοφονική επίθεση κατά του Τούρκου Προέδρου σε ελληνικό έδαφος θα υπήρχαν τεράστιες συνέπειες». Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη υπήρξε σχετική ενημέρωση κορυφαίων πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα αλλά και διπλωματών.
Σύμφωνα με τα «Νέα» στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη επεσήμαναν ότι «μετά τις συλλήψεις, την τελευταία εξαετία, Τούρκων ενόπλων στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, σε διαμέρισμα στου Γκύζη, σε σκάφος με όπλα και πυρομαχικά στα ανοιχτά της Χίου αλλά και την άτυπη απέλαση υπόπτου που είχε «απαχθεί» στα Εξάρχεια, τα μέλη της DHKP-C δεν θεωρούν «φιλικό» έδαφος την Ελλαδα. Κι έτσι ίσως το θεώρησαν ιδανικό χώρο για εκπόρευση επίθεσης κατά του Τούρκου Προέδρου μην συνεκτιμώντας τα τεράστια προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν στις σχέσεις των δύο χωρών από μία επίθεση εναντίον του κ. Ερντογάν. Όμως μέχρι να προσδιορισθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης, είμαστε πολύ προσεκτικοί».
Τι έβγαλε η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής
Στα διαμερίσματα σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα όπου έκανε έφοδο η αντιτρομοκρατική βρέθηκαν βάζα με άγνωστη ύλη, ενδεχομένως εκρηκτική, καλώδια, ρολόγια με καλώδια, φορητοί υπολογιστές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, USB, ψηφιακό υλικό ,πυροκροτητές, υλικά του εμπορίου, τα οποία δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή εκρηκτικής ύλης και ταξιδιωτικά έγγραφα που έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν αμμωνιοδυναμίτιδα και πυροκροτητές.
Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν πυροκροτητές, μπαταρίες, ρολόγια δυναμίτη και άλλες ύλες, μέσα σε βάζα, που χρησιμοποιούνται κυρίως για κατασκευή απλών εκρηκτικών μηχανισμών.
Σε παλαιότερες έρευνες είχε διαπιστωθεί ότι μέλη Τουρκικών ενόπλων οργανώσεων είχαν κρύψει οπλισμό, κυρίως καλάσνικοφ, εκτοξευτές ρουκετών κλπ σε ορεινές περιοχές γύρω από την Αθήνα και κυρίως στην Πάρνηθα.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις