Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! Ποιοι θα πάρουν τον «μποναμά» του Δεκέμβριου από το κοινωνικό μέρισμα…Διαβάστε για να μαθετε αν είστε μέσα στις κατηγορίες δικαιούχων

Συνταξιούχοι, νοικοκυριά κάτω από τα όρια της φτώχειας και πελάτες της ΔΕΗ, θα είναι οι βασικοί ωφελούμενοι από το κοινωνικό μέρισμα που θα διανείμει φέτος η Κυβέρνηση.

Τα συναρμόδια υπουργεία,  επεξεργάζονται προσεκτικά το σχέδιο διανομής του κοινωνικού μερίσματος, σε συνεννόηση και με τους θεσμούς και οι ανακοινώσεις αναμένονται στις επόμενες μέρες.
Το συνολικό του ύψους θα διαμορφωθεί σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιο από το ποσό των 630 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν πέρυσι. Το κοινωνικό μέρισμα προκύπτει από το υπερ-πλεόνασμα του φετινού προϋπολογισμού, το ύψος του οποίου θα διαμορφωθεί σε 1,8 δισ. ευρώ, πάνω από το στόχο του προύπολογισμού. Από το ποσό αυτό, 1,2 δισ. ευρώ, θα διανεμηθεί σε δοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες και το υπόλοιπο τμήμα θα διατεθεί για πληρωμές ληξιπρόθεσμων χρεών προς προμηθευτές και φορολογούμενους.
Οι δικαιούχοι του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης υπολογίζονται σε περίπου 630.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.
Με βάση τις περσινές φορολογικές δηλώσεις τα εισοδηματικά όρια διαμορφώνονται ως εξής:
-Μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 1.200 ευρώ.
-Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικες ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, 1.800 ευρώ.
-Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικες και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, 2.100 ευρώ.
-Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρεις ενήλικες ή δύο ενήλικες και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, 2.400 ευρώ.
-Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, 2.700 ευρώ.
-Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσεα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, 3.000 ευρώ.
Αποτροπή αυξήσεων τιμολογίου της ΔΕΗ 
Μέρος του μερίσματος θα κατευθυνθεί και προς τη ΔΕΗ  προκειμένου να αποφευχθούν νέες αυξήσεις στα τιμολόγιά της, λόγω των ΥΚΩ.
Δηλαδή, μέσω των χρημάτων αυτών ή επιχείρηση θα καλύψει το κόστος των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (κυρίως το κόστος για την ηλεκτροδότηση των νησιών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις