Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Υπάρχουν εισαγγελείς σε αυτήν την χώρα; Υπάρχει δικαιοσύνη;


Παναγιώτης Λαφαζάνης: Υπάρχουν εισαγγελείς σε αυτήν την χώρα; Υπάρχει δικαιοσύνη;

Μέγα σκάνδαλο οι ανακεφαλαιοποίησεις τραπεζών!!!

Συνέντευξη Τύπου της ΛΑ.Ε για τους πλειστηριασμούς με Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Σαραφιανό και Παντελή Κοκκινόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Ναυπλιέων. 


 


Συνέντευξη Τύπου της ΛΑ.Ε για τους πλειστηριασμούς με Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Σαραφιανό και Παντελή Κοκκινόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Ναυπλιέων. 
Παναγιώτης  Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε: Σκάνδαλο των σκανδάλων οι ανακεφαλαιοποίησεις των τραπεζών, καμιά ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας. Παρακρατικός μηχανισμός για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Σήμερα, στις 12.30 μ.μ., στην ΕΣΗΕΑ , δόθηκε Συνέντευξη Τύπου της ΛΑ.Ε για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην Συνέντευξη Τύπου, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Καταγγέλλουμε το πραξικόπημα Κοντονή ΤόσκαΤσακαλώτου, οι οποίοι, σε συμπαιγνία με μια μικρή επίορκη ομάδα συμβολαιογράφων Αθήνας και Πειραιά, επιχειρούν με ακραία αντιδημοκρατικές και παράνομες μεθοδεύσεις παρασκηνίου να επισπεύσουν μαζικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Στόχος Τσίπρα και Τρόικας είναι να διευκολύνουν τις τράπεζες να αρπάξουν μαζικά τα σπίτια του λαού και τις λαϊκές περιουσίες στο όνομα του περιορισμού της καινούργιας απάτης σε βάρος των πολιτών, που θα αντιπροσωπεύει η νέα, τέταρτη τώρα, ανακεφαλαιοποίηση».
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρθηκε στη συνέχεια στην έκθεση βόμβα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία τεκμηριώνει το μέγα σκάνδαλο της απώλειας 40δισ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, εξαιτίας των τριών ανακεφαλαιοποίησεων των τραπεζών και ιδιαίτερα της τρίτης. Αναρωτήθηκε γιατί τα Μέσα Ενημέρωσης έθαψαν αυτήν την έκθεση του επίσημου αρμόδιου οργάνου της ΕΕ και η Δικαιοσύνη την αποσιώπησε!!! 

«Υπάρχουν εισαγγελείς σε αυτήν την χώρα;» τόνισε με έμφαση, «Υπάρχει δικαιοσύνη

Ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΔΗΣΥ διυλίζουν τον κώνωπα για τις καρέκλες της εξουσίας, ενώ καταπίνουν συναινετικά, για προφανέστατους λόγους, το μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Και το κάνουν για να διευκολύνουν με παρακρατικά μέσα τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μέσω της καταλήστευσης των σπιτιών του λαού και της λαϊκής περιουσίας!!! Επιβεβαίωσε δε, όσα είπε ο Δημήτρης Σαραφιανός περί εξαπάτησης από τον Τσακαλώτο, Κοντονή και Τόσκα του Ελληνικού Λαού, που μιλάνε ψευδέστατα για εξασφάλιση από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας μέχρι 300 χιλ. ευρώ και τόνισε ότι η πρώτη κατοικία, και η πλέον μικρή, στην ουσία δεν έχει καμιά νόμιμη εξασφάλιση και μάλιστα όσο πιο φτωχός είναι ο πολίτης ή το νοικοκυριό τόσο πιο εύκολο είναι να χάσει με πλειστηριασμό το σπίτι του.
Ο Παν. Λαφαζάνης κάλεσε σε ”μαζικό αγώνα ενάντια στον αυταρχισμό, την αστυνομική καταστολή και τα ιδιώνυμα μέτρα με το σύνθημα: Οι άνθρωποι και λαϊκή στέγη πάνω από τις τράπεζες.
Τέλος, υπογράμμισε ότι σήμερα όσο ποτέ είναι αναγκαία μια γενναία διαγραφή των ιδιωτικών χρεών σεισάχθεια – ως θεμελιώδης προϋπόθεση επανεκκίνησης της οικονομίας και ανασυγκρότησης της χώρας. Και κατέληξε ότι είναι αναγκαίο και το εθνικό νόμισμα και η εθνικοποίηση κοινωνικοποίηση των τραπεζών!!!

Ο Δημήτρης  Σαραφιανός, μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: 

H κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν ορυμαγδό ψευδολογίας γύρω από το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
1.     Είναι ψέμα ότι υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες να μην βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακίνητα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ. Ήδη δημοσιεύονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για πολύ φθηνότερα ακίνητα και μάλιστα πρώτες κατοικίες για χρέη πολύ χαμηλότερα από το όριο των 300.000 ευρώ.
2.     Είναι ψέμα ότι οι πλειστηριασμοί που αποτρέπονται αφορούν μεγάλο-οφειλέτες και στρατηγικούς κακοπληρωτές. Εκτός αν ακίνητα 76 τ.μ. με αξία 50.000 ευρώ και χρέη 62.000 ανήκουν κατά την κυβέρνηση σε αυτή την κατηγορία. Αντίθετα η κυβέρνηση με τον νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ξεπλένει θαλασσοδάνεια μεγάλων επιχειρήσεων, χαρίζοντας τους και τον εισπραχθέντα και μη αποδοθέντα ΦΠΑ.
3.     Είναι ψέμα ότι υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας. Πέρα από τα πολύ χαμηλά πλέον όρια εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας για την υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη, ακόμα και όσοι δανειολήπτες έχουν χρήματα για να υποβάλλουν αίτηση στον νόμο αυτό πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσουν μέχρι λήξεως του χρόνου του δανείου τους το ποσό που θα ορίσει το δικαστήριο και που δεν μπορεί να είναι μικρότερο από την εμπορική αξία του ακινήτου κατόπιν πλειστηριασμού. Αλλιώς η αίτησή τους απορρίπτεται. Όσο δε για τον νόμο Δραγασάκη περί εξωδικαστικού συμβιβασμού αφορά μόνο μεγάλες επιχειρήσεις που αποδεικνύουν κέρδη μέσα στην κρίση (γι΄αυτό και από τις 12.000 αιτήσεις έχουν φτάσει στο στάδιο της διαπραγμάτευσης οι 180).
Η αλήθεια είναι ότι:
1.     το πρόβλημα των κόκκινων δανείων το δημιούργησε η κρίση (5% επί των δανείων και 11,7 δις το 2008, 46% και 110 δις σήμερα) και το επιτείνει η μνημονιακή πολιτική.
2.     με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ετοιμάζεται η πιο μεγάλη μεταφορά πλούτου από λαϊκά στρώματα στις σκανδαλωδώς ιδιωτικοποιημένες τράπεζες και τα ξένα funds.
3.     η πολιτική που ακολουθείται δεν οδηγεί πουθενά γιατί οι μαζικοί πλειστηριασμοί θα οδηγήσουν σε συντριπτική πτώση της αξίας της κτηματαγοράς, άρα και της αξίας των ακινήτων που έχουν οι τράπεζες στο χαρτοφυλάκιο τους (είτε ως κυριότητα, είτε ως εγγυήσεις για δάνεια που έχουν χορηγήσει) και άρα θα ξανατεθεί το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης.
4.     όλα αυτά τα ψέματα δεν έχουν παρά ως μόνο στόχο να νομιμοποιήσουν το όργιο αυταρχισμού και καταστολής που προετοιμάζουν Κοντονής και Τόσκας ενάντια στο κίνημα. Η προσπάθεια τους όμως θα πέσει στο κενό.
Ο Παντελής Κοκκινόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλιέων, από την πλευρά του  τόνισε ότι, συμμετέχει στη συνέντευξη τύπου με την ιδιότητα του υποδίκου, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει στο Ναύπλιο και στο Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών το οποίο, ήταν το πρώτο που χτυπήθηκε από την Κυβέρνηση με δεδομένο ότι συνελήφθησαν 19 αγωνιστές, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, για Παρακώλυση των Πλειστηριασμών και επίθεση εναντίον της Συμβολαιογράφου, πράγμα απολύτως ψευδές. Οι αγωνιστές εξέφραζαν την διαμαρτυρία τους ενάντια στους Πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, χωρίς να επιτεθούν στον οποιονδήποτε. Οι συλλήψεις έγιναν στην προσπάθεια τρομοκράτησης μελών του κινήματος, πράγμα που μεθοδεύεται από την Κυβέρνηση σύμφωνα και με τις δηλώσεις των Υπουργών Κοντονή και Τόσκα, οι οποίοι προετοιμάζουν νομοθετική ρύθμιση για να καταστείλουν την αντίσταση κατά της λεηλασίας των λαϊκών περιουσιών.
Όλοι εμείς όμως είμαστε προετοιμασμένοι. Δεν πτοούμαστε. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει πως θα συνεχίσει των αγώνα ενάντια στα μνημόνια και ενάντια στην λεηλασία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις