Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

«ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ – Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

ΣΧΟΛΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥ
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ …

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ
Το Ισραήλ ξεκίνησε τη μεγαλύτερη εναέρια άσκηση του με τις αεροπορικές δυνάμεις από την Ινδία και άλλες 7 χώρες, όπως ανέφεραν οι Times of Israel.
Η στρατιωτική άσκηση, που ονομάστηκε Γαλάζια Σημαία, ξεκίνησε από την βάση Ovda του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού, βόρεια του Eilat, την Κυριακή, ανέφερε η εφημερίδα.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η Ινδία συμμετέχει για πρώτη φορά στην άσκηση 11 ημερών, στέλνοντας ένα αεροσκάφος μεταφοράς C-130J.
Στην άσκηση συμμετέχουν επίσης ομάδες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία, μαζί με μια όγδοη χώρα την οποία το Ισραήλ αρνήθηκε να ανακοινώσει (προφανως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο).
Οι συμμετέχουσες χώρες απέστειλαν μαχητικά αεροσκάφη, αεροπλάνα μεταφοράς και αεροσκάφη ανεφοδιασμού.
«Τα συμμετέχοντα έθνη έφτασαν στο Ισραήλ με τα αεροσκάφη τους και θα ασκήσουν διαφορετικές καταστάσεις και σενάρια», δήλωσε ο ισραηλινός στρατός.
Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πιλότων, διοικητών και τεχνικού προσωπικού, συμμετέχουν στην διετή άσκηση, σύμφωνα με την έκθεση.
Η εναέρια άσκηση είχε ως στόχο τη βελτίωση των τεχνικών ικανοτήτων και την ενίσχυση της «διπλωματικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών», δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ.
Το Τελ Αβίβ υποστήριξε ότι ο σχεδιασμός για την άσκηση του 2017 ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο, προσθέτοντας ότι δεν συνδέεται με κάποια συγκεκριμένη κατάσταση ασφάλειας.
Το Ισραήλ ξεκίνησε την διετή διεξαγωγή της Γαλάζιας Σημαίας το 2013. Αυτή είναι η τρίτη άσκηση που πραγματοποιήθηκε έκτοτε.
Την ίδια στιγμή ο ισραηλινός στρατός απειλεί να ξεκινήσει μια εισβολή στη Συρία «για να προστατεύσει» τους κατοίκους ενός χωριού που κατοικείται από τη μειοψηφία των Δραζών της αραβικής χώρας, οι οποίοι υποστηρίζουν τη Συριακή κυβέρνηση.
ΠΗΓΗ
http://www.presstv.com/Detail/2017/11/06

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις