Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Τσίπρα, το βαρέλι δεν έχει πάτο...


Τσίπρα, το βαρέλι δεν έχει πάτο...
Δέσποινα Σπανού

Τσίπρα, δεν θα σου πω Σαν δε ντρέπεσαι! Διότι δεν ντρέπεσαι! Για να ντραπείς,  πρέπει να σου έχει μείνει τσίπα αλλά εσύ δεν έχεις πια!!!


Έριξαν και χημικά μέσα στο Ειρηνοδικείο με συνέπεια να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο δύο στελέχη της ΛΑΕ, ένας εκ των οποίων είναι ο Θανάσης Μπαρτζώκας, στέλεχος ΛΑΕ και πρώην Δήμαρχος της Καισαριανής.
Σήμερα έζησα κάτι το οποίο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ζήσω.
Περίμενα ότι θα υπήρχε καταστολή γιατί η Κυβέρνηση κατά απαίτηση των δανειστών είναι αποφασισμένη να περάσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αλλά τα μέσα που θα χρησιμοποιούσε και στον βαθμό που τα έζησα, με εξέπληξαν.
Είχαν καλέσει διμοιρίες των ΜΑΤ και έπεσε ωμό ξύλο μέσα στο Ειρηνοδικείο.
Επειδή όμως αυτό δεν μας αποθάρρυνε, έριξαν και χημικά μέσα στον κλειστό χώρο πράγμα το οποίο όχι απλώς είναι απαράδεκτο αλλά, πάρα πολύ επικίνδυνο αφού, όλοι γνωρίζουν ότι τέτοιου είδους χρήση μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες στον κόσμο.
Το ΕΚΑΒ μετέφερε στο νοσοκομείο δύο συντρόφους, ένας εκ των οποίων είναι ο Θανάσης Μπαρτζώκας, στέλεχος ΛΑΕ και πρώην Δήμαρχος της Καισαριανής.
Ίσως να θεώρησαν ότι δεν θα υπήρχαν αντιδράσεις, μα η μαζικότητα της κινητοποίησης ήταν πρωτοφανής. Βέβαια για όλους εμάς που υπήρξαμε ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρήσαμε ότι η ανάδειξη του στην εξουσία το 2015, θα ήταν το καλύτερο για τον τόπο, η όλη εξέλιξη προκαλεί και θλίψη και οργή!!! Είναι σίγουρο βέβαια πως όταν έχεις αποφασίσει να τα κάνεις όλα, το βαρέλι δεν έχει πάτο.
Και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ αυτό φαίνεται καθαρά και καθημερινά.
Μην νομίζουν όμως ότι ο κόσμος θα συνηθίσει να ζει όχι μόνο με συσσίτια αλλά και χωρίς στέγη.
Αυτό δε θα γίνει. Η οργή υπάρχει και απλώς θα πυροδοτηθεί.
Είναι κρίμα όμως ότι όλα αυτά, γίνονται από μία κυβέρνηση που δήλωνε "Πρώτη φορά Αριστερά" .
Η Αριστερά υπάρχει σαν αξία και σαν ιδεολογία και θα συνεχίσει να υπάρχει ανεξάρτητα των επιλογών Τσίπρα, Κοντονή, Τόσκα και λοιπών άλλων.
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη.
Άλλωστε μια ζωή, μάθαμε να αγωνιζόμαστε.
Κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις