Υλικά
Ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600-700 γρ
Ρετσίνα 1 κούπα του τσαγιού
Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού
Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Νωπή μαγιά 50 γρ ή 2 φακελάκια ξερή
Οδηγίες
Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο,την ρετσίνα και την μαγιά κι ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Ενώνουμε το αλάτι με το κοσκινισμένο αλεύρι και το προσθέτουμε στο μπολ με την μαγιά. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και σφικτή ελάχιστα που να μην κολλάει στα χέρια μας (στην πράξη βλέπουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε αλεύρι). Αφήνουμε για λίγο σκεπασμένη τη ζύμη να ξεκουραστεί. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα πιτάκια μας , ανοίγοντας λίγο λίγο από την ζύμη στα χέρια μας και γεμίζοντας με ένα κουτάλι είτε με αλμυρή γέμιση (σπανάκι, τυριά, αλλαντικά) είτε με γλυκιά (κουβερτούρα, πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδες της αρεσκείας μας). Κλείνουμε τα πιτάκια καλά, τα πατάμε με πιρούνι γύρω γύρω να θωρακίσουμε την γέμιση και τα αραδιάζουμε σε ταψί που απλώσαμε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας). Τα βγάζουμε από τον φούρνο κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά και κρύα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Πατρις - θρησκεία - οικογένεια. Ισότιμη και ασφαλής θέση της γυναίκας στην κοινωνία‼️
-
Βασίλης Ταουξής ποινικοποιείται ο δημοσιος λογος απο 1 μαιου... ποσο αληθεια μπορει να ειναι ενεργός και ποσο να εφαρμοστει;
-
Το Ντουμπάι να έχει «βυθιστεί» στο νερό και η έρημος έξω από την πόλη να έχει μετατραπεί σε… «θάλασσα»!
-
Η ακρίβεια δυστυχώς κατακλύζει τη χώρα μας, καθώς το κύμα της φέρνει τα φτωχότερα νοικοκυριά σε δύσκολες θέσεις.
-
Ο Dr John Campbell , Ph. D. αναφέρθηκε σε μια ιαπωνική μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 8 Απριλίου στο Cureus με τίτλο «Αυξημένη ηλικ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου