Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Μητέρα των μαχών οι πλειστηριασμοί. Παρέμβαση ΔΝΤ

Πρέπει να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό η ηλεκτρονική πλατφόρμα, τονίζει ο εκπρόσωπος του Ταμείου


Πίεση στην κυβέρνηση για άμεση εκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ασκεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ ο εκπρόσωπος του, στη σημερινή, τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το χρόνο ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης.

Ερωτηθείς σχετικά με την εμπλοκή που έχει παρουσιασθεί στην εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, μετά την απόφαση των συμβολαιογράφων για αποχή, καθώς και για τις συνέπειες αυτής της καθυστέρησης στις τράπεζες, ο Γουίλιαμ Μάρεϊ υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια μεταρρύθμιση – κλειδί και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα στην υλοποίησή της.
«Ενθαρρύνουμε τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αυτή, όπως και άλλες συναφείς μεταρρυθμίσεις, είναι απαραίτητες για να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να αυξηθούν οι χορηγήσεις δανείων από τις τράπεζες.


Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπήρξε καλή πρόοδος στις συζητήσεις του Οκτωβρίου και οι Θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα προς τα τέλη Οκτωβρίου. Απέφυγε, πάντως, να απαντήσει σε ερώτημα για το αν το Ταμείο εκτιμά ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους.
Τόνισε, πάντως, ότι το ΔΝΤ δεν βλέπει ρίσκα στην εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, που θα δημιουργούσαν ανάγκηγια πρόσθετα μέτρα, αλλά επανέλαβε ότι το πρόγραμμα του Ταμείου για την Ελλάδα, που εγκρίθηκε κατ’ αρχήν τον Ιούλιο, θα ενεργοποιηθεί μόνο όταν θα συμφωνηθεί μεταξύ Ευρωπαίων δανειστών και ελληνικών αρχών μια σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις