Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας συνελήφθη για κατοχή βόμβας στις ΗΠΑ

Ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας από το Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, συνελήφθη την Παρασκευή και σε βάρος του
απαγγέλθηκε η κατηγορία κατοχής όπλου μαζικής καταστροφής, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η αστυνομία του Σάρλοτ- Μέκλενμπεργκ.

Οι αρχές ενημερώθηκαν από μια κλήση που έγινε προς τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών όπου γινόταν λόγος για την παρουσία ενός εκρηκτικού μηχανισμού σε μια μονώροφη κατοικία σε συνοικία του Σάρλοτ, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ. Οι δυνάμεις ασφαλείας που έσπευσαν εκεί βρήκαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.
Ο Πολ Τζορτζ Ντάντον, ηλικίας 30 ετών, συνελήφθη για κατοχή της αυτοσχέδιας βόμβας την οποία είχε κατασκευάσει ένας άλλος άνδρας, ο Ντέρικ Φελς, ηλικίας 39 ετών.
Ο Φελς ομολόγησε ότι κατασκεύασε τον εκρηκτικό μηχανισμό προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει εναντίον ενός γείτονά του με τον οποίο είχαν διαφορές. Ωστόσο άλλαξε γνώμη και έδωσε τη βόμβα στον Ντάντον, ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στο διεθνές αεροδρόμιο του Σάρλοτ, σύμφωνα πάντα με τις αρχές.
Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το αεροδρόμιο του Σάρλοτ, η διεύθυνση διαβεβαιώνει ότι ο Ντάντον «είχε πρόσβαση μονάχα στον πύργο ελέγχου κι όχι σε άλλα τμήματα του αεροδρομίου όπου εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας».
«Δεν είχε πρόσβαση σε κανένα αεροπλάνο στο αεροδρομίο» τονίζεται.
Ο ελεγκτής απολύθηκε, έγινε γνωστό από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).


Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις