Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ «ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ» ΕΞΟΡΓΙΣΑΝ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ!

Ίσως ποτέ δεν ήταν η ελληνική διπλωματία τόσο δουλική όπως είναι σήμερα κάτω από τις επιταγές του Βερολίνου και των Βρυξελών και αυτό έχει πολύ σοβαρές συνέπειες
για τα εθνικά συμφέροντα, αφήνοντας την Τουρκία παρά τα λάθη του Ερντογάν να αλωνίζει στην περιοχή μας.
Και αύριο αν νομίζουν μερικοί στην Αθήνα ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα τρέξουν να μας υπερσιτιστούν έναντι της Τουρκίας έχουν… άγρια μεσάνυχτα.
Νέα ελληνορωσική διπλωματική κρίση, η δεύτερη το τελευταίο δίμηνο, ξέσπασε όταν ματαιώθηκε η σύγκλιση της Μικτής Διυπουργικής Ελλάδας-Ρωσίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Μόσχα, καθώς αφαιρέθηκε η βίζα από τρεις Ελληνες υπουργούς, επειδή τέθηκε από ελληνικής πλευράς θέμα συμμετοχής στην Διυπουργική, τεσσάρων Ρώσων αξιωματούχων από την Κριμαία!
Λίγη ώρα πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για τη Μόσχα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί αξιωματούχοι, πληροφορήθηκαν ότι η μετά το ελληνικό αίτημα η Ρωσία έκλεισε τα σύνορα γι αυτούς!
Ολα ξεκίνησαν όταν η Αθήνα ζήτησε από την Μόσχα να αντικατασταθούν οι τέσσερις αξιωματούχοι με καταγωγή από την Κριμαία από άλλους Ρώσους, καθώς ΕΕ και Ελλάδα δεν αναγνωρίζουν πως η Κριμαία αποτελεί τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά της Ουκρανίας!
Στην Μόσχα όταν σταμάτησαν να… γελάνε με το ελληνικό αίτημα, σοβάρεψαν, απάντησαν ότι η ελληνική απαίτηση αποτελεί προσβολή για τους Ρώσους και εν τέλει τους… ανακάλεσαν την βίζα! Οι υπουργοί έμειναν «αμανάτι» στο «Ελ.Βενιζέλος» και μετά επέστρεψαν στα γραφεία τους στην Αθήνα.
Η πρώτη (εμφανής…) ελληνορωσική διπλωματική κρίση ήρθε όταν το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε με δριμεία ανακοίνωση την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης να εκδοθεί στις ΗΠΑ, αντί για την Ρωσία, ο μάγος των bitcoin, Αλεξάντρ Βίνικ.
Γενικά οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας είναι στον… «πάτο» σήμερα, για πολλούς και διάφορους λόγους.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις