Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Νίκος Χουντής: «Το προσφυγικό πρόβλημα δεν είναι μετεωρολογικό φαινόμενο…»


Νίκος Χουντής: «Το προσφυγικό πρόβλημα δεν είναι μετεωρολογικό φαινόμενο…»

·        «Ζούμε ένα μόνιμο ευρωπαϊκό χειμώνα όπου ανθρωπισμός, πολιτισμός, πρόσφυγας, έχουνε θαφτεί στο χιόνι και στις λάσπες»

·        «Να εφαρμοστεί η οικογενειακή επανένωση χωρίς ποσοστώσεις ντροπής»

 

 


Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το χειμερινό σχέδιο της Κομισιόν και του Συμβουλίου για τους αιτούντες άσυλο πρόσφυγες και απευθυνόμενος στον αρμόδιο Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο, δήλωσε:
«Σήμερα Νοέμβρης του 2017, για τρίτη συνεχή χρονιά, τώρα που αρχίζουν τα κρύα, θυμόμαστε τους χιλιάδες εγκλωβισμένους προσφυγές οι οποίοι ζουν σε άθλιες συνθήκες. Σε καταλύματα στα Ελληνικά νησιά που φιλοξενούν πάνω από 15.000 ανθρώπους όταν οι υποδομές επαρκούν μόλις για 5.000. Με τη θάλασσα να ξεβράζει και πάλι πτώματα και τις ευρωπαϊκές ηγεσίες να κρύβονται πίσω από την κοινή δήλωση με την Τουρκία. Κύριε Επίτροπε, η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος δεν είναι μετεωρολογικό φαινόμενο. Είναι δείγμα του μόνιμου ευρωπαϊκού χειμώνα όπου, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ανθρωπισμός, πολιτισμός, πρόσφυγας, έχουνε θαφτεί στο χιόνι και στις λάσπες. Τα δικαιώματα από το διεθνές δίκαιο παραβιάζονται, οργή έχει προκαλέσει η παράνομη συμφωνία Ελλάδας και Γερμανίας για αριθμητικό πλαφόν στη διαδικασία της οικογενειακής επανένωσης.
Επομένως κύριε Επίτροπε, θα μπορέσουν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αναγνώρισης καθεστώτος πρόσφυγα;
Θα εγκατασταθεί επιτέλους ένας μόνιμος ευρωπαϊκός μηχανισμός μετεγκατάστασης;

Θα εφαρμοστεί η οικογενειακή επανένωση χωρίς ποσοστώσεις ντροπής;
Αυτά είναι τα κύρια ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και όχι να βρούμε έκτακτες λύσεις αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων».
Το  βίντεο  της Ομιλίας του Ν. Χουντή βρίσκεται στο παρακάτω link:





 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις