Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Δ. Στρατούλης στο συνέδριο ΓΣΕΒΕΕ: Πάγωμα – διαγραφή – ρύθμιση χρεών ΤΩΡΑ


Δ. Στρατούλης στο συνέδριο ΓΣΕΒΕΕ: Πάγωμα – διαγραφή – ρύθμιση χρεών ΤΩΡΑ

Στο ετήσιο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ παραβρέθηκε κλιμάκιο της ΛΑΕ αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Π.Γ. της και Γιάννη Στέφο, μέλος του τμήματος Επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών της ΛΑΕ.

 


Στο ετήσιο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ παραβρέθηκε κλιμάκιο της ΛΑΕ αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Π.Γ. της και Γιάννη Στέφο, μέλος του τμήματος Επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών της ΛΑΕ.
Ο Δημήτρης Στρατούλης στο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Κυρίες και κύριοι σύνεδροι, γνωρίζουμε καλά κι εσείς από την ίδια σας την καθημερινότητα γνωρίζετε καλύτερα, ότι οι επτάχρονες μνημονιακές πολιτικές λιτότητας σας έχουν δημιουργήσει πολύ μεγάλες και αξεπέραστες δυσκολίες. Οι συνεχείς φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις σας είναι πλέον για εσάς αβάστακτες (αυξήσεις άμεσης και έμμεσης φορολογίας σας, προκαταβολή φόρου 100%, επιβολή POS χωρίς ακατάσχετο εταιρικό λογαριασμό και με υπέρογκες προμήθειες των τραπεζών, νέα αύξηση ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2018 λόγω πρόσθεσης στο φορολογητέο εισόδημά σας επί του οποίου αυτές υπολογίζονται και των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλατε την προηγούμενη χρονιά κλπ).
Οι κύριοι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης, δηλαδή οι αρμόδιοι υπουργοί για την οικονομία, επί 2 ημέρες σας έκαναν το πολιτικό μνημόσυνο στη Bουλή, παραδεχόμενοι την υπερφορολόγησή σας, δήθεν για να στηρίξουν τους φτωχούς. Σας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα! Η υπερφορολόγησή σας δεν έγινε για να στηριχτούν οι φτωχοί, αλλά για να μείνουν αλώβητα τα κέρδη των μονοπωλιακών και πολυεθνικών επιχειρήσεων και κυρίως για να επιτευχθούν τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα, δηλαδή για να αποπληρωθεί ένα δυσβάσταχτο, άδικο, παράνομο και μη δυνάμενο να αποπληρωθεί δημόσιο χρέος της χώρας!
Τα μνημόνια της λιτότητας, με τη λεηλασία μισθών και συντάξεων και την πρωτοφανώς υψηλή ανεργία, μείωσαν δραματικά την αγοραστική δύναμη των λαϊκών στρωμάτων και κατά συνέπεια, τη λαϊκή κατανάλωση. Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει εσάς, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, εμπόρους, αυτοαπασχολούμενους και βιοτέχνες σε δραματική μείωση εισοδημάτων, σε υπερχρέωση, σε αδυναμία να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας, σε «λουκέτα», ανεργία και απόγνωση.
Οι τράπεζες, παρά τα δεκάδες δις ευρώ δανεικού δημόσιου χρήματος, που έχουν καταπιεί για να «σωθούν», δεν σας χρηματοδοτούν ούτε για κεφάλαια κίνησης ούτε για επενδύσεις. Μεταφέρθηκαν μάλιστα με την 3η ανακεφαλαιοποίηση σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια, που μέσω του λεγόμενου εξωδικαστικού συμβιβασμού των «κόκκινων» δανείων σχεδιάζουν να λεηλατήσουν τις επιχειρήσεις, τα σπίτια και τις περιουσίες σας.
Για όλους αυτούς τους λόγους τα χρέη σας προς τράπεζες, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και ασφαλιστικά ταμεία υπερδιογκώθηκαν. Οι περισσότεροι αδυνατείτε να τα εξυπηρετήσετε με αποτέλεσμα να κατάσχονται και να εκπλειστηριάζονται τραπεζικοί λογαριασμοί, περιουσίες και σπίτια σας. Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι δεν έχετε κανένα μέλλον με τη συνέχιση των μνημονίων. Για να επανεκκινήσει η οικονομία χρειάζεται μια μεγάλη αντιμνημονιακή ανατροπή, ένα εναλλακτικό στα μνημόνια φιλολαϊκό αναπτυξιακό σχέδιο και πρόγραμμα παραγωγικής και τεχνολογικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Η ΛΑΕ θεωρεί ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σας θα πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία εναλλακτική στα μνημόνια αναπτυξιακή φιλολαϊκή πολιτική. Με ειδικά μέτρα στήριξης από το κράτος και τις τράπεζες, που πρέπει να εθνικοποιηθούν, (χαμηλότοκη χρηματοδότηση, προώθηση πωλήσεων και εξαγωγών, έρευνα, τυποποίηση, εκπαίδευση, απλοποίηση αδειοδότησης, έλεγχος αγοράς, καταπολέμηση ολιγοπωλιακών δομών, περιορισμός ασυδοσίας μονοπωλίων κλπ), με την προϋπόθεση βέβαια να τηρείται απαραίτητα η εργατική, ασφαλιστική και περιβαλλοντική νομοθεσία. Αυτό, όμως, που είναι άμεσα αναγκαίο για την ίδια την επιβίωσή σας είναι η σεισάχθεια (πάγωμα και διαγραφή) στα «κόκκινα» τραπεζικά προσωπικά δάνεια και τα αντίστοιχα επιχειρηματικά «κόκκινα» δάνεια σας, όσων από τα λαϊκά νοικοκυριά και από εσάς είστε σε αποδειγμένη αδυναμία να τα εξυπηρετήσετε. Για τους υπόλοιπους απαιτούνται πάγωμα χρεών και γενναίες ρυθμίσεις ανάλογα με τη μείωση των εισοδημάτων σας τα μνημονιακά χρόνια. Αντίστοιχη διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί και για χρέη σας προς δημόσιο, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, πρώην ΟΑΕΕ κλπ, για τα οποία πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να υπάρξει διαγραφή των διοικητικών προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων. Επίσης, απαιτείται η Κατάργηση εισπρακτικών εταιριών και μνημονιακών νόμων, που επιτρέπουν την αρπαγή κατοικιών και λαϊκών περιουσιών από τράπεζες, ειδικές εταιρίες, ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια και από το μνημονιακό κράτος. Πλήρης προστασία Α΄ κατοικίας και λαϊκής περιουσίας (καταστημάτων, χωραφιών, μικρών βιοτεχνικών χώρων κλπ) από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Εμείς, ως ΛΑ.Ε, πρωτοστατούμε στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων εμπόρων, επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών. Αυτό το κίνημα έχει ενισχυθεί και επεκταθεί ακόμα και στις γειτονιές και έχει καταφέρει να ακυρώσει τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία και να μπλοκάρει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Αυτό που χρειάζεται είναι και η ενισχυμένη συμμετοχή των ίδιων των υπερχρεωμένων δανειοληπτών και των συλλογικών φορέων σας.
Για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια πρέπει να εφαρμοστούν κλαδικές πολιτικές, που οι σημερινές μνημονιακές πολιτικές δεν επιτρέπουν. Να σας δοθούν χρηματοπιστωτικά και αναπτυξιακά κίνητρα υποβοήθησης συνεργασιών μεταξύ σας με συνεργατικές, συνεταιριστικές, πολύ-επαγγελματικές και πολυκλαδικές συμπράξεις σας, τοπικά δίκτυα και καθετοποιήσεις. Επίσης να επανέλθει η Κυριακάτικη αργία στα καταστήματα. Να προωθηθούν μέτρα φορολογικής ανακούφισής σας με μείωση των φορολογικών συντελεστών και θέσπιση και για εσάς αφορολόγητου. Να μειωθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Να μην καταργηθεί ο μειωμένος κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά.
Πρέπει επίσης να θεσπιστεί έναντι όλων ακατάσχετος εταιρικός λογαριασμός για φορολογικές, ασφαλιστικές, μισθολογικές και δημοτικές υποχρεώσεις σας.
Ιδιαίτερα με την έξοδο από την ευρωζώνη και με την έκδοση εθνικού νομίσματος, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ενός προοδευτικού ριζοσπαστικού προγράμματος, που προτείνει η ΛΑΕ, θα μπορεί να παράσχεται μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, και των εθνικοποιημένων τραπεζών, ισχυρή ρευστότητα και χρηματοδότηση στην οικονομία και κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με στόχο την παραγωγική και τεχνολογική αναβάθμιση τους αλλά και της ίδιας της χώρας. Επίσης με εργαλείο το εθνικό νόμισμα το δημόσιο θα μπορέσει να ανακεφαλαιοποιήσει τις εθνικοποιημένες τράπεζες, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν με ευρεία σεισάχθεια (πάγωμα – διαγραφή χρεών) την υπερχρέωση των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών.
Καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας. Να έχετε μαζικούς ενωτικούς και αποτελεσματικούς αγώνες, γιατί χωρίς αυτούς δεν γίνεται τίποτα, μαζί με τους εργαζόμενους, όλο το λαό και τη νεολαία».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις